Annons

”Mer omvandling mot elbilsproduktion än Coronaviruset,” säger Volvobasen om varslen

Dagens besked från Volvochefen om varsel av 1300 tjänstemän inom Volvo Cars, samt 300 konsulter berör alltså inte tillverkningsarbetarna. Det är enligt Håkan Samuelsson tjänstemännen vid anläggningarna i Göteborg och Skövde som berörs.

Biltillverkningen faller med 20 procent under 2020
Men även om dagens besked signalerar att man intensifierat transformationen i produktionen mot elbilar, så är givetvis Coronakriseffekterna inte betydelselösa. De som läser PLM&ERP News nyhetsrapportering kan t ex idag ta del av fordonsunderleverantörens, tyska verkstadsjätten Bosch, prognos om att biltillverkningen under 2020 faller med 20 procent. Det är dramatiska siffror, som givetvis inte går spårlöst förbi.
Klicka på rubriken: ”Biltillverkningen faller med minst 20 % under 2020,” spår Boschchef – för att läsa artikeln.

”Tar bort tunga hierarkier och ledarskapslager”
– Vi behöver göra oss av med tunga hierarkier och ledarskapslager som har skapats när vi vuxit så snabbt under kort tid. Vi har arbetat med denna omställning under flera år men på grund av coronaviruset så blev vi tvingade att påskynda processen, säger Stefan Elfström, Volvo Cars presschef i en kommentar till SVT.
Han tillägger också att, ”den exakta karaktären och mängden av varslets kommer att avgöras efter förhandlingar med facken.”
I pressmeddelandet skriver man att bakgrunden till varslen är att Volvo Cars i framtiden ska fokusera mer på onlineverksamhet, elektrifiering av fordonsflottan och självkörande bilar.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title