Annons

3D-printat i raketmotorer: Hon blev årets GKN-stipendiat

Tidigare idag delades årets GKN-stipendium ut. Glad mottagare var Tahira Raza, doktorand i produktionsteknik vid Högskolan Väst och forskare inom additiva tillverkningsprocesser. Något som används för att producera flyg- och raketmotorkomponenter.
- Additiv tillverkning kommer med både möjligheter och stora utmaningar. Tahira Raza bidrar med viktiga pusselbitar i det utvecklingsarbetet, kommenterade Henrik Runnemalm, forsknings- och utvecklingschef på GKN och kontaktperson för stipendiet.

Kriterier för att bli aktuell för en nominering är att man har bidragit med innovativa och nyttiggörande insatser med tydlig industriell koppling. Tahira Raza bedriver forskning i samverkan med GKN Aerospace i Trollhättan och har presenterat sin forskning på internationella konferenser.

Ett utdrag ur motivationen lyder:
”Tahira Raza bidrar inte bara med sin forskning till högskolan och industrin, utan också med inspiration och motivation till omgivande samhälle att ta steget att studera och forska. Hon är därmed en viktig del i ambitionen att bredda möjligheten för industrin att rekrytera kompetent personal.”
– Jag har gjort hela min akademiska resa här på Högskolan Väst. En resa som inte varit möjlig för mig som 4-barnsmamma om inte det funnits en högskola i min närhet, avslutade Tahira Raza.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title