Annons

3D-PRINTING: MakerBot lanserar nya produkter och material till industrin

MakerBot Method Carbon Fiber Edition och MakerBot Method X Carbon Fiber Edition levereras förkonfigurerade och kompletta med extruders till Nylon CF. 3D-skrivarna kan även kompletteras med alla material som finns tillgängliga till respektive Method och Method X.

Kolfiberförstärkt nylon
Det nya materialet MakerBot Nylon CF är ett idealiskt lättviktsalternativ till metall, som kan ersätta komponenter inom till exempel fordonsindustrin. Materialet är mycket vridstyvt och har hög värmetålighet. Eftersom man kan kombinera Nylon CF med stödmaterialet Stratasys® SR-30 blir det enklare att skriva ut delar med komplexa geometrier och inre håligheter.

Method 3D-printrarna skriver ut kolfiberförstärkt nylon som är optimerad för hög hållfasthet och värmebeständighet. På bilden några exempel på printade produkter.

Nya material för tuffa applikationsmiljöer
MakerBot lanserar ytterligare två material, PC-ABS och PC-ABS FR som kommer vara tillgängliga till Method X och Method X Carbon Fiber Edition. PC-ABS är ett material med hög styrka och värmetålighet som passar applikationer som ska användas i tuffa miljöer. PC-ABS FR har samma egenskaper i grunden, men i tillägg en flamskyddsförmåga och en mycket högre värmetålighet än PC-ABS. Materialen passar ypperligt inom fordons-, järnvägs- och elektronikindustrin.

Fram till den 25/6 erbjuder Protech upp till 30% rabatt på hela Method-serien.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title