Annons

AutoCAD & Interroll Layouter: Digitalisering av transportband kan minska användarnas jobb med 90 %

Förmågan att visualisera teknisk planering har alltid varit ett av de centrala kraven i projektbranschen med moderna materialhanteringslösningar. Vägen från den första anläggningens konstruktion till den detaljerade tekniska projektplaneringen, som leder till förberedelser av en offert och konkret tilldelning av kontrakt, kännetecknas i de flesta fall fortfarande av tidskrävande avbrott i arbetsprocesserna. Till exempel måste initiala visualiseringar av den totala lösningen senare delas upp i alla erforderliga enskilda komponenter i den blivande anläggningen. Det faktum att detta processteg kan undvikas demonstreras av Layouter-verktyget som Interroll tillhandahåller gratis för sina kunder över hela världen.
– Med vår applikation, som sömlöst kan integreras i AutoCAD som en plug-in, kan planerare och systemintegratörer inte bara visualisera den planerade transportlösningen baserad på önskade parametrar, säger Marcus Dörr, Global Product Manager för MPC (Modular Pallet Conveyer Platform) på Interroll. ”Layouter specificerar samtidigt alla nödvändiga tekniska komponenter i respektive lösning. Dessutom säkerställer plug-and-play-modulariteten hos Interrolls transportbandsplattformar att den tekniska ansträngningen som krävs för att sätta ihop den totala lösningen elimineras”.

Plug-in till AutoCAD från 2014-versionen
Fördelarna med detta tillvägagångssätt är imponerande: Redan med sin första design har AutoCAD-användaren all teknisk information för den önskade transportbandslösningen och, i fallet med särskilda ramavtal, till och med nödvändig prisinformation. Detta innebär att planeringsdata lätt kan återanvändas för den efterföljande offert- eller beställningsprocessen.
Interroll Layouter kan användas för Interrolls modulära plattformserbjudanden, såsom MCP (Modular Conveyor Platform), MPP eller företagets flödeslagringslösningar. Den kostnadsfria applikationen är tillgänglig som ett plug-in för en fullständig version av AutoCAD från version 2014. Layouter är kompatibel med Windows 7 till Windows 10; Microsoft Excel krävs på arbetsstationens dator.

Ingen nykomling inom materialhantering
Vi ska också notera att Interroll Group inte är någon nykomnling när det gäller materialhanteringslösningar. Företaget grundades 1959 och har varit börsnoterade på Schweiziska SIX sedan 1997. Bolaget erbjuder systemintegratörer, anläggningstillverkare samt OEM ett brett utbud av plattformsbaserade produkter och tjänster inom följande kategorier: ”Rollers” (transportrullar), ”Drives” (trummotorer och drivenheter för transportsystem), ”Conveyors & Sorters” (transportörer och sorters) och ”Pallet & Carton Flow” (rullfackssystem).
Lösningar från Interroll används i express- och posttjänster, i e-handel, på flygplatser, inom dryckes- och livsmedelsindustrin, inom mode och bilsektorn och många andra tillverkningsindustrier. Företaget används av ledande märken som Amazon, Bosch, Coca-Cola, DHL, Nestlé, Procter & Gamble, Siemens, Walmart och Zalando.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title