Annons

AUTOMOTIVE & CORONA: Geelyägda utvecklaren av fordonsplattformar, CEVT, fixade distansarbetet i god tid…

Samtidigt skickas inte data fram och tillbaka utan förvaras säkert i datacentret. Det betyder att användarna har tillgång till samma IT-system trots att man arbetar på annan ort eller via andra enheter.
– Vår personal har kunnat fortsätta arbeta ungefär som vanligt under coronapandemin, tack vare den Citrix-lösning vi implementerade för fem år sedan och som vår personal är van att arbeta i, säger Patrik Fredlund.

SKALADE UPP KAPACITET DÄR DET BEHÖVDES
Få organisationer har varit förberedda för en situation där majoriteten av personalstyrkan jobbar på distans. Hos CEVT löste man detta genom att identifiera individerna med störst behov av datakapacitet. För dem skalades kapaciteten upp, medan användare med små krav fått mer begränsad kapacitet. Detta kunde enkelt justeras med hjälp av Citrix lösning.
– Den resa som vi på CEVT gjort visar hur bra den här tekniken är. Nästa steg blir att erbjuda VR via Citrix. Vi har många intressanta applikationer som vi vill kunna erbjuda via distansarbete, så att våra medarbetare kan befinna sig var de vill oavsett tid på dygnet, säger Patrik Fredlund.

JOBBAR MED PLM FRÅN SIEMENS
CEVT är den kinesiska industrigruppen Zhejiang Geely Holding Groups, huvudägare av Geely Automobile och Volvo Personvagnar, innovationscenter i Göteborg.
Sedan etableringen 2013 har det utförts avancerad forskning inom fordonsteknologi, något som kräver en hel del datakapacitet. Bland de installationer bolaget gjorde direkt var att satsa på Siemens Digital Industries PLM-svit, Teamcenter, som ryggrad för produktdatahanteringen.
2015 beslöt man att satsa på en VDI-lösning från Citrix, där företagets anställda gavs tillgång till virtuella skrivbord som kan användas på enklare enheter som bärbara datorer, surfplattor eller smartphones.
Om Citrix ska sägas att man allmänt bygger säker och enhetlig teknik för digitala arbetsytor som hjälper organisationer att frigöra mänsklig potential och leverera konsekventa arbetsupplevelser oavsett var arbete behöver utföras. Med bolagets lösningar får användare en sömlös arbetsupplevelse och IT-avdelningen har en enhetlig plattform för att säkra, hantera och övervaka olika tekniker i komplexa molnmiljöer.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title