Annons

AUTOMOTIVE: Klart med mjukvaruuppdateringar ”over-the-air” för Volkswagen och ID-familjens modeller

För kunder som redan har fått sin ID.3 levererad kommer den nya programvaran att göras tillgänglig successivt. Kallelser till svenska kunder har börjat skickas ut och sker i den ordning som bilarna har levererats. De måste besöka sin verkstad en gång för detta ändamål. ID.4, som nu i mars börjar levereras till kunder, kommer att vara uppdaterad med versionen ID.2.1 vid leverans.

VW-chefen, Ralf Brandstätter.

PREMIÄR FÖR ONLINE-
UPPDATERINGAR I VOLYMSEGMENTET
Mjukvara blir en allt viktigare faktor för bilköparna. Med Volkswagens nya mjukvara blir det för första gången i volymsegmentet möjligt att bland annat uppdatera styrenheter i bilen utan att kunden behöver ta sig till verkstaden. Volkswagen sätter därmed en viktig milstolpe i vidareutvecklingen av sin egen elektronikplattform.
Från och med slutet av sommaren kommer Volkswagen att erbjuda ägare av ID.-bilar en ny uppdatering var tredje månad. Förutom att optimera programvarans prestanda kan dessa också innehålla nya funktioner och anpassningsalternativ.
– Detta säkerställer att alla levererade ID.-modeller kommer att hållas på samma mjukvarunivå som nya bilar under hela deras livscykel. Uppdateringar över nätet kommer att vara den nya normen för bilar i framtiden, säger Thomas Ulbrich, styrelsemedlem för Volkswagen med ansvar för teknisk utveckling.

DRIVS AV NY PROJEKTENHET INOM VW
Det är den nybildade projektenheten ID.Digital som driver vidareutvecklingen av ID.-familjen och samordnar implementeringen av ”Over-the-Air-uppdateringar”. Projektenheten kommer att sätta nya standarder för programvaruunderhåll med korta uppdateringscykler och flexibel hänsyn till kundernas krav. På detta sätt kan beslut om nya digitala tjänster och förbättrad kundinteraktion realiseras snabbt och enkelt. De första ”Over-the-Air-uppdateringarna” testas för närvarande framgångsrikt på över 3 000 företagsbilar.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title