Annons

BIM & Konstruktionsteknik: Samarbete i realtid med nya 2020-versionerna av Tekla

Teklamjukvarorna står i centrum för arbetsflöden för konstruktion och byggnation som baseras på fritt informationsflöde, byggbara modeller och ett utökat samarbete.
Med Tekla Structures optimeras processen för hela projekteringen, produktionen och brukarskedet och i 2020-versionen pekar Trimble mer specifikt ut att lösningen levererar förbättringar och nya funktioner som ger effektiva arbetsflöden för ökad produktivitet, mobilitet och samarbete mellan projektteam, däribland:
• Bättre användbarhet, kontroll och produktivitet med förbättrad funktionalitet vid armeringsmodellering
• Enklare modellering av komplexa former med hjälp av geometriska förbättringar
• Snabba och enkla formsättningsverktyg och förbättrad håldäcksmodellering
• Ritningsförbättringar som ger en snabbare och tryggare process
• Förbättrad egenskaper vid visualisering av punktmoln inklusive kollisionskontroll

Inkluderar samarbetsplattformen Trimble Connect
Tekla Structures 2020 Maintenance innefattar nu också samarbetsplattformen Trimble Connect (Business), vilket är en molnbaserad lösning, som ger projektdeltagare möjlighet att dela, granska, samordna och kommentera informationsrika modeller, ritningar, förteckningar och annan projektinformation i realtid. Detta under projektets hela livscykel, från såväl datorer som mobila enheter.
Med Trimble Connect når byggbar BIM-data ut till byggarbetsplatsen så att data frigörs och hinder undanröjs vilket ger bättre samordning och projektledning på alla punkter. Nya funktioner och förbättrad användbarhet ger nu bättre stöd för arbetsflöden och gör det enklare att komma igång med Trimble Connect.

Analys via direktlänk till Grasshopper
Tekla Structural Designer 2020, A&D-mjukvaran, introducerar analys av konstruktionsdata med en ny direktlänk mellan Tekla Structural Designer och Grasshopper. Detta möjliggör snabb och enkel analys av olika konstruktionsalternativ på ett tidigt stadium.
Tekla Tedds 2020 ger ytterligare integration med Tekla Structures och Tekla Structural Designer vilket skapar en smidig konstruktionshantering tvärs över båda lösningarna. Med den förbättrade integrationen kan Tekla Tedds-beräkningar associeras automatiskt med en rad olika Tekla Structures- och Tekla Structural Designer-objekt.
– Med hjälp av den förbättrade integrationen mellan Tekla Tedds och Tekla Structures får användaren en bättre kvalitetssäkring och ett standardiserat beräkningsbibliotek. Tyngdpunkten skulle jag säga är att man kan koppla sina egna konstruktionsberäkningar till sitt Tekla Structures-projekt, vilket innebär att beräkningsdokumentationen för delarna finns kopplat till modellen, säger Tove Lindblad, Business Development Manager, Trimble.

Nytt produktpaket
Tekla Structural Design Suite är ett nytt produktpaket som innefattar Tekla Tedds och Tekla Structural Designer. Paketet har en molnbaserad användarlicensiering och ger ytterligare möjligheter att nyttja nya produkter.
Lösningarna är redan tillgängliga för nedladdning vad avser 2020-versionerna.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title