Annons

CAE: Altair lanserar en ny mångsidig och högkvalitativ MATERIALDATABAS FÖR SIMULERING

Simulering- och analysaktören Altair framstår idag som en av CAE- och HPC-områdets mest proaktivt satsande bolag. Man lever på lösningar inom dataanalys, simulering och högpresterande databehandling (HPC) och har inte bara köpt på sig flera företag och lösningar under det senaste året, utan också jobbat närmast frenetiskt på att vässa och gradera upp sin mjukvaruportfölj.
Satsningen gör också att bolaget ligger väl till när simulerings- och analys-sidan tenderar att växa snabbare än de flesta andra sub-PLM-områden och steg för steg bli ett mer betydande inslag i alla delar av produktframtagningsarbetet - numera också i slutanvändarledet - än någonsin tidigare.
Det är i ljuset av detta dagens annonserade lansering av Altair Material Data Center, ska ses. Det handlar om en modern, omfattande och högklassig materialdatabas för simulering. Vi talar i detta om en lösning som presenterar exakta data och datahärkomst (data lineage) för tusentals högkvalitativa material som metaller, plaster och kompositmaterial och ansluter dessutom direkt till Altairs och andra större solvers.
- Detta är en övertygande lösning som hjälper våra användare att spara tid, pengar och förbättra produktinnovation och prestanda genom hela utvecklings- och tillverkningscykeln”, säger James R. Scapa, grundare och CEO på Altair.

Ett av de viktigaste besluten i produktutveckling är valet av material för produktion. Altair har gjort omfattande investeringar inom området för materialmodellering under flera år och nyligen förvärvade man M-Base, en ledande internationell leverantör av materialdatabas- och materialinformationssystem med fokus på plaster.

OMFATTANDE MATERIALINFORMATION BL A FRÅN M-BASE-KÖPET
Lanseringen av Altair Material Data Center, nu tillsammans med tidigare köpta M-Bases plastmaterialdatabas, gör att Altair kan tillhandahålla mycket viktig omfattande materialinformation och infrastruktur som krävs för att förutsäga och optimera produktprestanda via simulering.
Designers, ingenjörer och forskare kan utforska material – till exempel materialutmattning, strukturella, flytande/termiska, elektromagnetiska egenskaper såväl som specifika data för tillverkningsprocesser – i en självständig applikation eller via gränssnittet för Altairs simulerings- och optimeringsverktyg.
– Altair Material Data Center kommer att förbättra produktinnovation och prestanda genom hela utvecklings- och tillverkningscykeln, säger Scapa. Vi har etablerat starka relationer med materialtillverkare och nu när vi förvärvat M-Base har vi utökat vår närvaro inom plastindustrin.

– Vi har etablerat starka relationer med materialtillverkare och nu när vi förvärvat M-Base har vi utökat vår närvaro inom plastindustrin, påpekar Altairs CEO och grundare James Skapa, apropå lanseringen av det nya mångsidiga material data biblioteket.

VAD FINNS I DEN NYA Material Data Center?
Omfattande system för hantering av materialinformation – tillgång till materialdata för metaller, polymerer och kompositer, till exempel datablad, rådata och solver-kort med fullständig spårbarhet tillbaka till leverantörskällan, vilket garanterar välgrundade förutsättningar och konsekvens mellan team.
Flexibel tillgänglighet och skalbarhet – kunder kan få sömlös tillgång till Altair Material Data Center som en SaaS-lösning där Altair står som värd eller enskilt för att hantera egen information inom lösningen.
Intuitiv användarupplevelse – enkelt webbaserat gränssnitt för att intuitivt bläddra, söka, visa och jämföra materialdata.
Omfattande simuleringscentrerade datavyer – materialkort kan snabbt och enkelt genereras för Altair och alla större solvers.
Smidig integrering – genom ett öppet API kan Altair Material Data Center integreras med valfri desktop/solver för ett oavbrutet arbetsflöde.
Brett och djupt kontaktområde – starka relationer med materialtillverkare, vilket garanterar korrekt, högkvalitativ och uppdaterad materialinformation.
Samarbete – materialexperter kan samarbeta om materialkurationsprocessen innan den publiceras i Altair Material Data Center för företagsomfattande domänspecifik åtkomst.

SAMVERKAN MED BAOSTEEL OCH SABIC
Till saken hör också att Altair har samarbetat med kunder och användare i samband med utvecklingsarbetet av den nya materialdatabasen. Baosteel Group Corporation är ett av flera exempel.
– Vi har samarbetat med Altair för att djupgående integrera våra materialdata i den digitala utvecklingsprocessen för fordonsindustrins användare och samtidigt se till att informationen är lättillgänglig via Altair-produkter och annan vanlig CAE-programvara utan komplex databearbetning, säger Baostells seniora researcher, dr Changwei Lian och han tillägger:
– Att ha våra högkvalitativa materialdata inkluderade i Altair Material Data Center ger snabb och enkel tillgång till våra senaste forskningsresultat och exakta applikationsdata som återspeglar prestanda för Baosteel-produkter.

Ett annat intressant exempel är SABICs polymermaterialdata som är inkluderade i Altairs Material Data Center:
– Det innebär att Altairs kunder nu kommer nu att ha tillgång till SABICs materialtekniska data för att ytterligare förbättra djupet och kvaliteten på den information som krävs för tillverkningssimulering, säger Subhransu S. Mohapatra, materialdataansvarig, specialtillverkningar, SABIC.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title