Annons

CAE: Vassare verktyg för avancerad simulering & analys i Siemens nya Simcenter 3D

Det är framför allt fyra nyckelområden som Siemens Simcenter 3D 2022.1-version fokuserar på, modellering av komplexitet, utforskning av möjligheter, ökad prestanda/snabbhet och integration. Så här ser det ut:

Tidsvarierande termisk ”trötthet” hjälper användaren att förstå hållbarhet över verkliga driftscykler och minska modelleringstiden genom att läsa temperaturer och spänningar/påkänningar från FE-resultat.

MODELLERA KOMPLEXITETEN
Förmågan att modellera och förstå komplexa fysiska fenomen är alltid en utmaning och här menar Siemens att man befinner i framkant med denna Simcenter 3D-version.
Simcenter 3Ds branschledande lösning för turbomaskinindustrin har utökats med ytterligare termisk multifysik, rotordynamik och termisk utmattning för att mer exakt fånga den komplexa fysiken som händer i dessa maskiner.
Andra bitar är en ny dedikerad uppsättning verktyg för att simulera koniska spiralväxlar, som ofta förekommer i fordonsdifferentialer. De här verktygen möjliggör noggrann NVH-analys (Noise, Vibration, and Harshness) på systemnivå av dessa mekanismer för att t ex minska växelgnissel.
Dessutom förenklar och effektiviserar en ny dedikerad applikation dropptestsimulerings-processen för elektroniska och andra handhållna enheter för ingenjörer som inte är simuleringsexperter.

Topologioptimeringsmöjligheter för designers har en ännu tätare, mer intuitiv integration i Siemens NX-miljö.

UTFORSKA MÖJLIGHETERNA
Akustikfunktionerna tillåter ingenjörer att inte bara simulera, utan också lyssna på, akustiken/ljudet inom ramen för slutanvändarens upplevelse. Ingenjörer kan nu blanda alla bidragande ljud och lyssna på de kombinerade akustikresultaten för att svara på frågor som ”Hur kommer en högtalare att låta när du sätter den i en bil och kombinerar den med bakgrundsljud från motorn, VVS, vind och väg?”
I den här utgåvan är f ö. också topologioptimering nu mer tätt integrerad med NX CAD och design-miljön, så att simuleringar är ”omspelningsbara”, vilket underlättar för designers att skapa lätta, men ändå strukturellt kapabla konstruktioner.

Utnyttja rika efterbehandlingsmöjligheter för elektromagnetiska 3D-fält som flödes- eller strömtätheter, krafter eller förluster.

SNABBARE ÄN NÅGONSIN
Prestandaökningar är ju något man alltid tycker ska prägla uppdaterade lösningar, oavsett område, och Siemens låter inte detta komma på skam. Två kärnuppdateringar gör det möjligt för användarna att bryta ny mark snabbare än tidigare.
Den nya högpresterande gränselement-metoden, med adaptiv ordningslösning (BEMAO), som används för akustiksimulering är upp till 10 gånger snabbare jämfört med standardmetoden för gränselement. Detta emedan ny lastfallsfiltrering för aerostrukturer gör det möjligt för ingenjörer att snabbt fastställa den slutliga kritiska listan med lastfall från de tusentals lastfall som upplevs i ett flygplan.

INTEGRATION
Simcenter 3D ansluter nu till Xcelerator Share för Xcelerator-as-a-Service (XaaS)-prenumeranter.
Xcelerator Share-molnmiljön tar sikte på att vässa för samarbete och hjälper användare, eller distribuerade arbetsgrupper, att sömlöst dela filer och kommunicera resultat för att underlätta ad-hoc-samarbete.
Slutligen kan ingenjörer nu starta simuleringar på distans till valfri arbetsstation eller HPC-kluster direkt från skrivbordet.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title