CEVT, HCL, PLM och DevOps… Några tankar kring Volvo Cars och bolagets digitala teknikskifte

Volvo Cars har valt HCL Technologies som heltäckande leverantör av IT-tjänster. Meddelandet kom nu på morgonen. Det ligger nu inget sensationellt i detta eftersom HCL redan sedan 2016 är leverantör till Volvo. Sedan tidigare har bolaget ett avtal med Capgemini på SAP-sidan.

Mer intressant är att man inom ramen för det nya HCL-avtalet noterar att här även ingår att bidra till genomförandet av Volvos nya digitaliseringsprogram. Det existerande samarbetet utökas därmed för att driva ett storskaligt digitaliseringsprojekt och skapa affärsframgång med hjälp av ny teknik.

Den svensk-kinesiska biltillverkaren digitaliseringsprogram är mycket omfattande och innebär att Volvo Cars genomför ett teknikskifte i hela organisationen för att förbättra kundupplevelsen och de interna affärsprocesserna. Något som förstås berör alla sidor av verksamheten, PLM och ERP inkluderat.

Men oavsett om det gäller PLM eller ERP så spelar begreppet ”DevOps” en viktig roll. Men vad står det för och vad kan det betyda för sättet att utveckla framtidens vassaste fordon? En vägledning kan hittas inom ett annat bolag inom volvoägaren Geely Group – nämligen CEVT, där PLM-ansvarige Erik Gräns och hans medarbetare framgångrikt jobbat med PLM och i detta utgått från en DevOps-attackvinkel. Klicka på rubriken för att läsa hela artikeln.