Annons

CONTACT lägger till ny PLM-modul till Elements för tidig produktionsplanering

Bakgrunden till den nya modulen ligger väl i linje med hur marknadsbehoven utvecklas idag. Både serie- och kontraktstillverkare är under tids- och kostnadstryck. Allt måste gå smidigt i ofta globalt distribuerade produktionsanläggningar för att klara de kortare leveranstiderna och undvika dyra omställningfar under pågående drift. Många företag litar således på en ”frontloading-strategi” i PLM. Här menar nu t ex PLM-analytikern CIMdata att CONTACT Elements Work Plan är en lösning som stöder detta.
– En stor del av kostnaderna bestäms redan i FoU-stadiet i utvecklingsarbetet, förklarar dr Jérémy Bonvoisin, produktchef PLM på CONTACT Software. Därför är det till stor nytta för tillverkningsindustrin om så mycket kunskap som möjligt om produkten samlas in här och görs tillgänglig för nedströmsprocesser i ett tidigt skede.
Med CONTACT Elements Work Plan, hävdar han, ”får företag en applikation som mjukar övergången från design till tillverkning, vilket direkt påverkar produktionen i tid.”

AUTOMATISKA ÖVERFÖRINGAR TILL ERP OCH MES
CONTACTs nya lösning gör alltså att man i produktutvecklingen kan skapa arbets- och flödesplaner i PLM-systemet som steg för steg beskriver de sekventiella, parallella och alternativa tillverkningsprocesserna för en enhet eller produkt.
En stor fördel med applikationen är att planerna är direkt kopplade till relevanta tillverkningsstycken, ritningar, 3D-modeller, specifikationer, riktlinjer och andra dokument.
Plattformen överför automatiskt arbetsplaner, monteringsinstruktioner och verktygsinformation till ERP- och MES-system, där de kompletteras med andra tillverkningsrelaterade data. Detta säkerställer att inköpsprocesser utlöses i tid, arbetsförberedelser kan anpassa produktionsmiljön till specifika anläggningar och att en detaljerad sekvensplan finns tillgänglig på varje arbetsplats.

BOM-INTEGRATION
CIMdata noterar vidare att, ”integrationen av produktionsplanering i produktutveckling lönar sig också när nya kundkrav måste uppfyllas strax innan produktionsstart. Elements Work Plan, i interaktion med CIM Database xBOM Manager, stöder säker distribution av konstruktionsrelaterade BOM-ändringar (Bill of Materials) och samordnade arbetsplaner till ERP- och MES-instanser. På detta sätt kan företag snabbt planera sina produktionsprocesser och utföra produktionsorder i tid.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title