Annons

CONTACTs PLM-gränssnitt Elements certifierat för integration mot SAP S/4HANA

Tyska mjukvaruutvecklaren CONTACT Softwares gränssnitt för PLM, Elements, har blivit certifierat för SAP avseende integration mot SAP S/4HANA.
Denna integration, hävdar dr Roland Drewinski, ledamot av CONTACTs styrelse, ger många företag stora fördelar. Konsekventa data och ”end-to-end-processer” underlättar samarbetet mellan team, avdelningar och globala platser. Detta påskyndar också leveranstiderna i utveckling och tillverkning, förbättrar kvaliteten och sparar kostnader.
Integrationen mot S/4HANA hjälper till att säkerställa strömlinjeformad synkronisering av företagets utvecklings-, produktions- och logistikprocesser. Inte minst behövs det för IoT-sidan.

Det är SAPs ”Integration and Certification Center” (SAP ICC) som har certifierat att CONTACT Elements, version 15.5, integrerats med SAP S/4HANA med standardintegrationstekniker. Det processdrivna gränssnittet för CIM Database PLM anpassar automatiskt masterdata för material, teknik- och anläggningsspecifika BOMar, projekt- och orderdata, tekniska ändringar, dokument och mycket mer med SAP-applikationer.
Detta innebär att faktorer som aktuella lagernivåer, materialpriser på komponenter eller öppna produktionsorder kan beaktas redan i konstruktionsfasen, liksom att förberedelser för arbetet och strategiska inköp kan planeras bättre.

Speciellt för konfigurering på beställning (CTO) och CTO + -processer är en integrerad bild av användarnas data relevant för att snabbt och kostnadseffektivt kunna uppfylla individuella kundförfrågningar.

MER HEMLÄXA ÄN PROAKTIV HANDLING
CONTACT Element-integration med S/4HANA kommunicerar också med andra SAP ERP-moduler, som anläggningsunderhåll för att utlösa reservdelsupphandling eller underhåll. Detta stöder upprättandet av nya affärsmodeller som IoT-baserade; något som verkar vara mer av en hemläxa för att vara aktuella som PLM-lösning, snarare än att det står för något proaktivt.
– Industri 4.0 eller smarta tjänster kräver ”end-to-end” processkedjor, där produktdata från pågående verksamhet och företags-IT är sammanhängande, säger dr Drewinski, och tillägger att, ”i kölvattnet av digitaliseringen är driftskompatibiliteten hos mjukvarulösningar mer än någonsin en toppfråga i företag.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title