Annons

CYBERSÄKERHET: Conscia kliver vidare med nytt starkt partnerskap med Palo Alto Networks

Conscia Sverige har sedan starten alltid enbart haft Cisco som strategisk partner – dagens nyhet är att man ändrar på detta och kompletterar med den ledande cybersäkerhetsleverantören Palo Alto Networks lösningar. Ambitionerna är också högt satta: målet är att vara en av de två partners som är störst på Palo Alto i Sverige 2024. Idag finns det sju Palo Alto Networks partners på toppnivån ”Palo Alto Nextwave Diamond Innovator”.
Bakgrunden är att efterfrågan på Palo Alto Networks plattform och på hanterade säkerhetstjänster är hög. Sveriges försäljning inom cybersäkerhet växte under 2021 med 180 procent. I och för sig erbjuder Conscia redan nu SOC-, brandväggs- och klientsäkerhetstjänster baserade på Palo Alto Networks, men nu expanderas samarbetet och avsikten är nu att bli en av Palo Alto Networks två största svenska partners 2024.
- Conscia har ett liknande DNA och ett oerhört gott rykte när det gäller att leverera med högsta kvalitet och med djup kompetens på alla de områden som dom agerar inom, kommenterar Åsa Edner, VD för Palo Alto Networks i Sverige.
– Det går inte längre att skydda sig med punktlösningar utan att det finns integration dem emellan och utan synlighet rakt genom hela verksamheten. Palo Alto Networks visar att man menar allvar när det gäller att leda innovationsresan inom cybersäkerhet och med flertalet starka uppköp har dom idag ett överlägset helhetserbjudande, säger Lars Kyhlstedt, VD för Conscia Sverige.

Kyhlstedt påpekar vidare att Palo Alto Networks är en strategisk partner för Conscia Group:
– Vi har redan en SOC uppbyggd på Palo Alto Networks samt över 70 certifieringar. Vi ser en stark efterfrågan på Palo Alto Networks i Sverige och dom blir nu en viktig leverantör för att stärka vår position inom cybersäkerhet. Inom tre år skall Conscia vara en av Palo Alto Networks två största partners i Sverige, säger han i en kommentar.

Investeringarna i cybersäkerhet är för små
44 procent av svenska IT-beslutsfattare anser att de investerar för lite i cybersäkerhet, och marknaden lider av brist på experter. Efterfrågan på hanterade tjänster som kräver mindre resurser hos kunderna växer snabbare än mer traditionella produktleveranser, enligt Radars ”Svensk Cybersäkerhet 2021”. Systemintegratören Conscia Sverige har alltid satsat på cybersäkerhet, en satsning som intensifierades för 1,5 år sedan och som resulterat i en snabb tillväxt.
När Conscia nu blir en Palo Alto Networks Partner är expertis och hanterade tjänster centrala:
– Tittar man på den svenska marknaden ligger verksamheter långt fram i den digitala utvecklingen. Däremot ligger vi fortfarande efter när det gäller att strategiskt investera i cybersäkerhet. Men ser man på dom incidenter vi drabbats av senaste åren så är det just ett strategiskt tänk kring säkerhet som kan göra skillnad. Många verksamheter har en stor vilja att gå mot en större säkerhetsmognad men saknar resurser att ta hand om nya projekt. Här blir hanterade cybersäkerhetstjänster centrala, säger Åsa Edner, och fortsätter:
– För oss är det viktigaste att hela tiden leda med kvalitet och kompetens i allt vi gör. Conscia har ett liknande DNA och ett oerhört gott rykte när det gäller att leverera med högsta kvalitet och med djup kompetens på alla de områden som dom agerar inom. De har också kommit långt i sitt erbjudande av hanterade säkerhetstjänster, ett område där efterfrågan ökar i snabb takt i Sverige. Av båda dessa skäl är Conscia en idealisk partner för oss.

Prisbelönt lösning
Conscias Security Operations Center (SOC) använder prisbelönta Palo Alto Networks Cortex XDR, till vilken den SANS GIAC-certifierade personalen adderat över 10 000 timmars utveckling för att optimera säkerheten. SOC-tjänsten kan även ge synergier vid integration med övriga Palo Alto Networks-lösningar. Förutom en SOC-tjänst anpassad efter kundens behov kring detect & response samt automation, Cyber Defense, erbjuder Conscia även Palo Alto Networks brandväggar, säkerhet i molnet och omfattande SASE-tjänster.

Till saken hör vidare att Palo Alto Networks de senaste två åren förvärvat tio företag och är erkända både för sitt breda, integrerade och avancerade utbud. Bland annat har Palo Alto Networks brandväggar och klientsäkerhet fått toppbetyg hos MITRE ATT&CK och Gartner.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title