Annons

DELMIA Quintiq: BMW i Dassault Systemes-satsning för att vässa produktion och leveranser av elbilskomponenter

Meddelandet från BMW och Dassault är intressant på flera sätt, inte bara i kraft vad systemet är designat för att göra, utan kanske lika mycket för att det är på ett kommersiellt sett värdefullt ställe, BMWs produktionslinjer för elbilskomponenter, man nu kan visa upp sig med systemet. Fungerar det bra och gör att man konkret kan demonstrera att synkroniseringseffekterna materialiserats, som produktionseffektivitet, tidskoordinering av komponentleveranser och minskade kostnader blir det en alldeles utmärkt marknadsföring av bolagets DELMIA Quintic-mjukvara.

BMW – produktionslinje för elbilskomponenter.

EN FJÄDER I HATTEN FÖR DASSAULT
Detta är viktigt inte minst sett i perspektivet av konkurrensen från SAP, som har liknande lösningar i sin arsenal när det gäller relaterade områden som ”Supply Chain Planning Solutions” och ”Vehicle Routing and Scheduling”. Givetvis är också Siemens Digital Industries alltid aktuella i tyska sammanhang, men just på BMW är man inte lika tunga som PLM-leverantörer, som man är hos andra tyska fordonsjättar, som Mercedes Benz.
Att man från BMWs sida nu väljer att satsa på Dassaults DELMIA Quintiq är hur som helst tveklöst en fjäder i hatten för den franska PLM-utvecklaren. Inte minst för att SAP-lösningar på produktframtagnings-området traditionellt varit något BMW ofta satsat på och lutat sig mot i sin mjukvaruarsenal – även om förstås Dassaults CAD-mjukvara, CATIA spelat en av huvudrollerna på designsidan.

BEMÄSTRA PRODUKTIONSSTÖRNINGAR
Men på BMW Groups E-Drive produktionsanläggningar i Dingolfing, Leipzig och Regensburg, spelar nu alltså DELMIA Quintiq en huvudroll. Här ska lösningen bemästra den snabba utvecklingen på tillverkningssidan och kunna hantera de potentiella störningar som kan dyka upp i den komplexa tillverkningskedjan för fordonskomponenter. DS-lösningen ska kort sagt ge bättre och snabbare beslut för att förbättra tillverkningens nyckelindikatorer.
I pressmaterialet skriver Dassault att, ”DELMIA Quintiq-applikationer kommer att fortsätta att distribueras av BMW Group för att planera och optimera sin egen produktion av komponenter. Detta inkluderar att optimera produktionen av alla fem pressverk i Tyskland.”

Dassaults Laurence Montanari, VP för bolagets transport- och mobilitylösningar.

OEM-TILLVERKARE UNDER PRESS
Dassault Laurence Montanari, säger i en kommentar:
– Slutkundernas efterfrågan på elbilar ökar snabbt och sätter OEM-tillverkare under press för att optimera sitt svar på denna nya marknad med knappa resurser. Det är viktigt att se till att deras specifika komponenter produceras i tid. Varje saknad komponent har en direkt inverkan på bilförsäljningen. Risken för sådana brister kan minskas genom ett nytt tillvägagångssätt för produktionsplanering som förbättrar smidigheten och effektiviteten i komponentförsörjningskedjan, för att bättre behärska den stora mängden relevanta data och synkronisera alla intressenter.
Med lösningarna på plats gäller det nu bara att bevisa att de fungerar i denna krävande miljö. En tuff utmaning, som det ska bli synnerligen intressant att följa.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title