Annons

E-MOBILITET: ABB och Amazon utvecklar molnbaserad realtidsplattform för fordonsflottor

Samarbetet kommer att kombinera e-mobilitetsledaren ABB:s omfattande erfarenhet inom energihantering, laddteknik och e-mobilitetslösningar med AWS oöverträffade portfölj med molnteknik och programvaruexpertis.

RULLAS UT ANDRA HALVÅRET 2021
Den nya plattformen, som planeras att rullas ut under andra halvåret 2021, erbjuder en skräddarsydd användarupplevelse i en singelvyplattform. Elfordonshanteringen blir effektivare ända från laddstället till statuspanelen för fordonsflottan med maximal tillförlitlighet.
Frank Muehlon säger att ABB och AWS delar en liknande vision kring potentialen för hur e-mobilitet kommer att omvandla samhället.
– Vår sammantagna expertis stöttar det gemensamma målet att förenkla hanteringen av elfordonsflottan och göra den mer tillgänglig. Den nya lösningen kommer att revolutionera e-mobiliteten i världen, integrera hårdvara och programvara för elfordon till ett enda ekosystem för ett ge en smidig användarupplevelse. Vi är säkra på att vi genom att arbeta tillsammans kan driva på användningen av elfordonsflottor genom att ge fordonsansvariga tryggheten för att våga ta steget, summerar han dagens initiativ.

– Vår sammantagna expertis stöttar det gemensamma målet att förenkla hanteringen av elfordonsflottan och göra den mer tillgänglig, säger ABBs e-mobilitychef, Frank Muehlon. FOTO: Automobile Revue

23 PROCENT AV UTSLÄPPEN AV
VÄXTHUSGASER FRÅN TRANSPORTSEKTORN

I nuläget kommer 23 procent av de globala, energirelaterade utsläppen av växthusgaser från transportsektorn. En ökad elektrifiering av trafiken kan avsevärt minska koldioxidnivåerna och här spelar stora fordonsflottor en central roll då det redan finns närmare 400 000 eldrivna varubilar och lastbilar på vägarna runt om i världen.
Många fordonsflottor står dock inför liknande utmaningar vad gäller information i realtid om fordonen och deras laddningsstatus, underhåll av elfordonen och hantering av tillgången till laddinfrastruktur.
Idag väljer flertalet fordonsansvariga programvara för laddningsadministration från tredje part som erbjuder begränsad funktionalitet och möjlighet att göra anpassningar baserat på elbilsmodellerna och bredden på laddinfrastrukturen. Dessutom ökar utvecklingshastigheten inom olika laddtekniker och de resulterande anpassningskraven kan bli kostsamma och kräva stora resurser. Därför är fordonsansvariga ute efter skalbara, säkra och avancerade programvarulösningar som är enkla att skräddarsy tillsammans med lätthanterad laddningshårdvara som gör det möjligt att bara plugga in och köra.

ABBs SKRÄDDARSYDDA TEKNIK
För att driva elfordonsutvecklingen framåt har ABB tagit fram en pureplay-satsning i Berlin som kommer att utveckla skräddarsydd, skalbar och kostnadseffektiv teknik för fordonsansvariga som kan användas av alla fordonstillverkare (OEM). Tillsammans med AWS kommer den nya satsningen att utforma en lösning för hantering av fordonsflottan så att den blir kompatibel och fungerar med alla olika fordonstyper och laddinfrastrukturer. Med hjälp av maskininlärning och analyser kommer lösningen att innehålla en övertygande uppsättning funktioner, inklusive laddningsplanering och övervakning i realtid med insikter och åtgärder för fordonshälsa och service tillsammans med optimering av elfordonsrutter baserat på tid på dygnet, väder och förarmönster.
– I takt med att industrierna inriktar sig på elektrifiering av fordonsflottorna behöver kunderna tillförlitliga och intuitiva tjänster som hjälper dem att anpassa sig till den nya verksamhetsmodellen och optimera det sätt på vilket de utnyttjar fordonsparken. Samarbetet mellan AWS och ABB kommer att kombinera båda företagens djupa expertis inom bilindustrin, logistik och elektrifiering med ledarskap i molnet för att leverera en hårdvaruagnostisk, intelligent lösning för hantering av elfordonsflottor, säger Jon Allen, chef för Professional Services, Automotive på AWS, och fortsätter:
– Tillsammans kommer ABB och AWS att föra ut de insikter, den flexibilitet och den skala molnet ger till elbilsindustrin och hjälpa våra kunder att framgångsrikt övergå till en framtid med lägre utsläpp.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title