Annons

EL-DESIGN/PLM: Integrerad värdekedja i fokus i EPLANs nya partnernätverk

Tanken bakom detta initiativ är mycket klok. I den digitala transformationens era, när molnlösningar spelar en allt viktigare roll, blir det allt viktigare för leverantörer att samordna integrationer mellan företag.
– Med EPN maximerar vi de totala fördelarna med våra egna lösningar och våra partners i ekosystemet för industriell automatisering för gemensamma kunder. Tillsammans skapar vi en ”win-win” lösning för både kunder och partners, säger EPLAN-chefen.

EPLANs CEO, Sebastian Seitz.

INTEGRATION ÄR ALLT
På frågan om motivationen att skapa det nya EPLAN-partnernätverket säger företagets seniora VP för ”Strategy & Corporate Program”, Marco Litto, att professionaliseringen av nätverket systematiskt ökar fördelarna för slutanvändarna. Enligt Litto är målen också synnerligen ambitiösa:
– Kopplingarna mellan våra system ska planeras, utvecklas, testas, stödjas och marknadsföras med minst samma noggrannhet och soliditet som vi är vana vid med våra egna lösningar. Tillsammans med våra EPN-partners kommer detta att göra det möjligt för oss att uppnå en helt ny nivå av kundfokus.
Han menar sammanfattningsvis att öppna gränssnitt och moderna integrationer skapar ett brett utbud av möjligheter som användare av de olika mjukvarulösningarna kommer att dra nytta av, för att inte tala om partnerföretagen själva.

– Professionalisering av vårt nätverk ökar systematiskt fördelarna för slutanvändare, säger Eplans seniora VP för ”Strategy & Corporate Program”, Marco Litto.

PRESTIGEFYLLDA FÖRETAG OMBORD
Klart är vidare att initiativet från EPLAN har lockat flera globala nyckelaktörer inom automation att ansluta sig till partnernätverket. Vi talar här om spelare som Bosch Rexroth, Festo, Mitsubishi Electric och Rockwell Automation, som redan deltar i initiativet. Andra välkända namn och logos är komponenttillverkare som B&R, Endress+Hauser, ifm electronic, Phoenix Contact, Pilz samt Rittal, och mjukvaruleverantörer – till exempel configit, Contact Software, encoway, Gain, ISD, ISG, keytech, maskinering, Procad, Quanos och SAE.
Men det stannar inte där, EPLAN jobbar vidare på att kontakta flera både tyska och internationella företag för att delta.

SÅ HÄR TYCKER NÅPGRA GLOBALA NYCKELSPELARE
När det gäller en aktör som Bosch Rexroth så plockade bolaget upp bollen och blev involverad direkt i nätverkets start. Det är som företagets försäljningschef Steffen Winkler säger:Konfiguration av automationslösningar och dynamiskt tillhandahållande av exakta enhetsdata är avgörande för Industry 4.0. Bosch Rexroths ctrlX Configurator möjliggör enkel konfiguration av kompletta CtrlX AUTOMATION-lösningar. Genom att direkt integrera vår
konfigurator i EPLAN-plattformen kommer användarna att ta emot all enhetsdata i den konfigurerade systemtopologin inklusive detaljerade produktlistor och CAD-data med en knapptryckning. Denna integration garanterar full datakonsistens och återanvändning av produktdata under hela den digitala designfasen.
Även Rockwell Automation är – representerat av USA-rörelsens VP ”Global Business Development”, Tom O´Reilly – även de entusiastiska och ser värdet som kommer i förlängningen.
– En digital tråd av data inom och över organisationer är ett av de viktigaste kraven för att få vår ”Connected Enterprise-lösning” att leva, säger O´Reilly. Tillsammans med EPLAN stöder vi företag genom deras digitala transformation genom att möjliggöra datakonsistens, förbättra effektiviteten i tekniska processer och förkorta time-to-market”.
Från koreansk håll påpekar UDMTEK:s VD, Gi Nam Wang, att det finns goda skäl att gå med:
– Vi har beslutat att samarbeta med EPLAN genom EPN för att utnyttja våra branschledande erbjudanden och kombinera dem med EPLANs ledande plattform. Vi är glada att samarbeta med ett företag i världsklass när vi går in i vår nästa fas av tillväxt och innovation.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title