Annons

ELBILSUTVECKLING: Strategisk storaffär från BMW Group till KPIT – ger nyckelroll i nästa generations elfordon

MicroFuzzy är ett av KPIT-koncernens dotterföretag, specialiserat på fordonselektrifieringsteknik. Tillsammans med KPITs elektriska drivlineteam kommer man att ta utveckla detta strategiska mjukvaruprogram, som utgör det första steget för BMW-koncernen när det gäller att etablera strategiska utvecklingspartners för bilprogramvara.

Den kombinerade drivlinans koordinationsenhet är utformad för att driva nästa generations kraftelektronikarkitektur för BMW Battery Electric Vehicles (BEV) och involverar programutveckling, integration och underhåll. Den integrerade laddarenheten är en inbyggd laddare som kombineras med fordonsstyrenheten.

Som en del av det strategiska samarbetet ska KPIT som partner delta i utvecklingen av programintegrering av denna lösning som ska vara, ”den enda källan för mjukvarauhantering av laddningsprogrammet och relaterad elektronik i nästa generations 11kW kraftkälla.
MicroFuzzy och KPIT kommer alltså i detta att ansvara för utveckling, integration, validering och programvaruunderhåll.

6500 MJUKVARUUTVECKLARE INOM AUTOMOTIVE
För de som inte är bekanta med KPIT, så är det en framstående indiskägd globalt teknologi- och konsultföretag med mjukvarulösningar som utvecklar bl a mobilitetslösningar. Man har mer än 6500 mjukvaruutvecklare över hela världen, med specialisering på inbäddad programvara, AI och digitala lösningar för automotiveområdet. Bl a har man utvecklingscentra i Europa, USA, Japan, Kina, Thailand och Indien.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title