Annons

En av de stora bakom SOLIDWORKS framgångar är död – RIP, Vic Leventhal

En av CAD-branschens legendarer är död. Vic Leventhal var mannen som organiserade SOLIDWORKS försäljning de första åren; något han gjorde så framgångsrikt att den desktopbaserade 3D CAD-mjukvaran snabbt seglade fram och tog en ledande position på designområdet.
Poängen var att han satsade på att utveckla en kompetent kedja av återförsäljare istället för att man internt tog hand om det tuffa arbetet att etablera lösningen kommersiellt på marknaden.
Med Leventhal i spetsen reste man runt i världen, utbildade och certifierade partners. På en marknad där SW växte så det knakade var konkurrenter som Autodesk och Solid Edge försiktiga och satsade på en blandad mix av egen regi och partners. Detta emedan Leventhal var 100 procent konsekvent i sin partnersatsning. Resultaten lät inte vänta på sig.
Han var bolagets COO från starten 1995 till 2003 och därefter konsulterande rådgivare under några år. Han var också en av styrelseledamöterna i 3D-printingföretaget Stratsys.
Vic Leventhal blev 74 år.

Vid sidan av att han var en skicklig organisatör av försäljningsarbetet på och i driften av SOLIDWORKS, där han framför allt konsekvent förespråkade en återförsäljarkedja, där man satsade hårt på att bygga upp marknadens starkaste kompetens kring CAD—produkten, var han också en oerhört socialt kompetent människa. Han kändes äkta ända ut i fingerspetsarna och bemötte sin omgivning med respekt och vänlighet utan att inte kunna vara bestämd, välformulerad och tydlig när så krävdes, säger PLM&ERP News chefredaktör, Verdi Ogewell, och tillägger:
– Jag träffade honom många gånger under hans aktiva år och minns särskilt den fantastiska stämning han kunde etablera under bolagets årliga globala användarevet, SOLIDWORKS World. Vi kunde sitta 2 000 personer i publiken i en gigantisk hörsal, men när Vic framträdde fick man känslan av att man relaxat satt och pratade med honom i ett litet sällskap i hans vardagsrum. Han var en unik personlighet och mina tankar går idag till hans familj, till släkt och branschkollegor som idag, liksom jag, känner oss närmast chockade över att han inte finns mer; Vic som alltid har funnits där under alla år. Minnet av honom kommer att leva vidare.

”VI SÖRJER EN LEGEND,” SÄGER SOLIDWORKS GRUNDARE Kommentarerna är idag många på sociala medier och det är ännu oklart vilka orsakerna var till hans bortgång.
SOLIDWORKS-grundaren och under många är en av hans närmaste medarbetare, Jon Hirschtick, säger i en kommentar som väl speglar de känslor som kommer upp när besked om Vic Levethals bortgång når oss:
”RIP Vic Leventhal. The whole CAD industry has lost a true legend. More powerful than any CAD program was Vic’s incredible way with people. We are sad and shocked. We miss you my friend.”

Det är bara att hålla med av hela hjärtat – vila i frid, Vic. Vi har inte bara forlorat en skickliga branschperson utan framför allt en fantastisk människa.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title