Annons

En av Nordens mest kända CAD- och PLM-chefer avgår efter tio år – SOLIDWORKS-partnern PLM Groups Jan Lundström satsar på styrelsearbetet

BOLAGET SPLITTRAS I TVÅ DELAR. En av den nordiska PLM-branschens mest erfarna och framgångsrika chefer, Jan Lundström, CEO och sedan tio år bas för CAD, PLM och 3D-printing-återförsäljaren PLM Group, berättar idag att han avgår och i framtiden istället ska jobba med styrelsearbetet.
Avgången sker i samband med att bolaget PLM Group, delas upp i två enheter, varav en ska hantera mjukvarusidan med PLM- och CAD-bitarna, huvudsakligen uppbyggt kring Dassault Systemes SOLIDWORKS – medan den andra delen ska fokusera på additiv manufacturing och 3D-printing-bitarna.
- Efter att ha lett PLM Group i tio år drar jag mig från det operativa ansvaret till ett styrelseengagemang och bolaget är uppdelat i två autonoma affärsenheter. Lars Green kommer att leda mjukvaruorganisationen och Gøran Jenssen 3D-utskriftsorganisationen, säger Jan Lundström i en kommentar.

I ett inlägg på LinkedIn noterar Jan Lundström vidare att huvudsyftet med att splittra bolaget i två delar är att säkerställa fokus och utveckling av båda verksamheterna.
– Detta är en naturlig fortsättning på en process som har pågått de senaste åren och nu har 3D-utskrift nått en storlek där den kan lossas som en separat enhet, skriver han och tillägger:
– Min personliga yrkeskarriär kommer att fortsätta i ledningsgruppen för moderbolaget Pronect med ansvar för affärsinnovation, HR, IT och Marknadsföring. En fantastisk resa tar slut och en ny börjar.

Ägs av Pronect och har verksamhet i hela Norden
Ägarmässigt är PLM Group är en del av Pronect, som består av en grupp oberoende företag med över 7000 branschkunder. Pronect driver industrin framåt genom att knyta samman teknologi och kompetens. Pronect har sitt huvudkontor i Värnamo och finns i sju länder i Norden och Baltikum och är en del av familjeägda Liljedahl Group.

I dagsläget är PLM Group ett växande team med 150 medarbetare. Huvudverktygen på PLM-området är SOLIDWORKS, men man kan också PLM-sidan och Dassaults 3DEXPERIENCE-plasttform.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title