Annons

ERP i MOLNET: Analytikern Gartner pekar ut svenska IFS som ”visionär” i Magiska Kvadranten

Klart är att IFS sedan släppet av versionerna 8 och 9 av Applicationssviten befäst sin position på marknaden som den kanske ledande leverantören av ERP-mjukvara.
Denna svenska lösning har gått som tåget de senaste åren och inte bara hållit ställningarna när de tuffaste konkurrenterna uppvisat mindre ökningar, utan i den hårda konkurrensen också vuxit kraftfullt både vad avser licenser och intäkter.

Valfrihet centralt i Roos och IFS’ budskap
IFS-chefen, Darren Roos, har bl a kommunicerat att dessa framgångar beror på att man inte försökt låsa in kunden i monolitiska val. De ska kunna använda den lösning som passar bäst. Men IFS Applications finns där, har kopplingarna (APIerna), är marknadens kanske mest lättimplementerade och flexibla lösning i kraft av sin modulära uppbyggnad. Man har också konsekvent sedan version 8 och 9 blivit positionerade av neutrala analytiker som en lösning i ledarklass, bland annat av Gartner när det gäller ”midmnarket ERP-lösningar”. En mjukvara som på midmarketsidan t o m ofta konkurrerar ut spelare som SAP och Microsoft, med EAM och fältservice som särskilda styrkor.
Allt sånt har bidragit till att man under det senaste året kunnat visa upp en tillväxt som med en faktor 3 överträffar vad de mest kända konkurrenterna, som SAP, Microsoft eller Oracle, kunnat visa upp. IFS tar marknadsandelar och i detta sammanhang är det arbete som bolagets växande skara av kanalpartners i alla storlekar och segment står för av avgörande betydelse.

Gartner är en av de mest neutrala analytikerna
När det gäller Gartners Magiska Kvadrant har IFS de senaste åren allmänt ”abonnerat” på en plats i ledarkvadranten. För att ingå i den nu publicerade moln-ERP-kvadranten var man som leverantör tvungna att uppfylla definierade krav på produkt eller tjänst, kundupplevelse, drift och geografisk strategi.
Vidare, är det relevant att notera att Gartner inte stöder inte någon leverantör, produkt eller tjänst som visas i sina forskningspublikationer och rekommenderar inte teknikanvändare att välja endast de leverantörer med högsta betyg eller annan beteckning. Till saken hölr också att Gartner i betydligt mindre omfattning än andra analytiker på marknaden är beroende av anslag eller affärsrelationer med programutvecklarna. Istället domineras bolagets intäkter av kundrådgivning och konsultationer.

Mer om IFS Applicationsplattform
En tuff bedömare alltså, sett ur aktörer som SAPs, IFS’ och Microsofts (Dynamics) perspektiv. Men bolaget lever upp till högt ställda förväntningar. IFS Applications-plattform är modulärt uppbyggd med en rad funktionsmoduler som täcker det mesta som behövs.
– Vårt enkla fokus är att leverera produkter som skapar värde för våra kunder under hela deras livscykel, vare sig det gäller tillverkning, tillgångshantering, hantering av leveranskedjor, hantering av kundservice eller någon kombination av dessa funktioner, säger Christian Pedersen. IFS’ affärsplattform sträcker sig över fullskalig ERP-kapacitet, inklusive ekonomi, HR, leveranskedja och projektledning, allt fullt integrerat med bäst i klassen support för företagets tillgångsförvaltning (EAM) och servicehantering och realiseras genom en ”vacker” användarupplevelse.

Fokusering mot specifika industrisegment
När det gäller målföretag för Applications-lösningarna har man specialiserat sig på ett avgränsat antal segment för att utveckla excellens inom dessa, branscher som tillverkning, flyg- och rymdförsvar, energi och verktyg, konstruktion och industriell tillverkning.
På kundlistan finns flera av världens ledande företag inom branschvertikaler som tillverkning, servicehantering, rymd- och försvar, energi, verktyg och resurser samt teknik, konstruktion och infrastruktur.
Några av de senaste kunderna inkluderar den ledande franska avfallshanteringsgruppen Séché Environnement, världsledande leverantör av avancerad fjädertråd Suzuki Garphyttan, ledare för flytande naturgasindustri Höegh LNG och ledande tillverkare av batterier för flyg- och försvarssektorn EaglePicher.

Klart är slutligen också att bolaget fått bra fart på sin lösning för molnet. IFS-moln och SaaS-intäkter för FY 2019 ökade 56% jämfört med samma period 2018 (exklusive de då nyförvärvade Astea och WorkWave-intäkter).

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title