Annons

ERP: Ny databas den stora nyheten i nya Garp-versionen

- Vi har ännu inte bestämt om vi kommer att utveckla en ny desktopklient, om det blir en webbklient, eller en ny mobilklient. Eller möjligtvis en kombination av dessa. Men oavsett vilket beslut vi kommer att fatta så är strävan att skapa ett intuitivt användargränssnitt, där användarupplevelsen kommer att vara central. Systemet ska inte bara vara lättanvänt och intuitivt utan det ska även vara roligt att köra Garp.
Så där lät det i torsdags när Garps utvecklingschef, Florin Bud, beskrev Garps vision under en direktsänd digital lansering av den nya versionen i Studio Garp. En sändning som för övrigt följdes av närmare 200 kunder, som också deltog interaktivt via Garps egen chatt.
Naturligtvis presenterades även nyheter i den helt nya versionen Garp 4.4. Den största nyheten är utan tvekan en helt ny databas, RocksDB, som kommer i den nya versionen.

När man laddar ned den nya versionen får man helt enkelt en ny databas, som konverterar befintliga data med några få knapptryckningar.
– Men glöm inte att det är viktigt att verifiera sina flöden och eventuella anpassningar innan man kör igång skarpt med den nya versionen, tillägger Bud.

IMAZO KÖR REDAN SKARPT Under lanseringen fick vi träffa flera intressanta gäster. Bland annat medverkade Hans Elfstrand, IT-ansvarig på Imazo. Bolaget är en av Garps pilotkunder och har kört med den nya databasen sedan i april i sin testmiljö och är den första kunden som kör databasen skarpt.
– Det har funkat väldigt bra. Den nya servern har betydligt större kapacitet och vi har väldigt mycket transaktioner, många orderrader och flera webbservrar förutom ett 20-tal Garp-klienter, vi har också sett att prestandan har förbättrats avsevärt, berättar Elfstrand.

HÖG KVALITÉT MED FÅ BUGGAR
Under senare år har Garp både bytt programspråk, verktyg, fått ny databas. På gång är också även ett vässat användargränssnitt.
– Detta är stora operationer man gör och det görs med extremt bra kvalitét vilket resulterar i oerhört få buggar; vilket är något unikt i branschen. Det som är unikt för Garp är communityn runt om med människor som genuint bryr sig om sina kunders framgång och med väldigt engagerade kunder och GarpCenter, berättar Alfred Gerum, Jeeves produktdirektör.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title