Annons

ERP: TA Associates och Partners Group köper majoritet i Unit4 för 16 miljarder kronor

I pressmaterialet om affären skriver man att ”Unit4 och TA kommer att samarbeta för att ytterligare påskynda företagets vision om ”folkcentrerad ERP” för företag mitt i marknaden.” Man hävdar också att bolaget är en ledare som innoverar för och betjänar folkbaserade tjänstebranscher, inkluderat professionella tjänster, offentlig sektor, ideell verksamhet och högre utbildning. Man tror också att partnerskapet med TA kommer att hjälpa Unit4 att ta itu med de specifika utmaningar och krav som organisationer inom dessa branscher möter globalt.

”MJUKVARAN GER EN HELT NY SPELPLAN”
– Våra kunder har uttryckt ett behov av snabb innovation, inte bara effektiviseringar, för att stödja deras tillväxtstrategier samtidigt som de fortsätter att navigera motvinden i den globala pandemin. Vi tror att vår programvara, som ger en helt ny spelplan, och vårt konceptuella servicebaserade tänkesätt kommer att hjälpa våra kunder att blomstra när marknaden börjar få fart igen, säger Ettling.

TAs VD och co-chef för TAs Europe Technology Group, Morgan Seigler, berättar att man stort intresse följt Unit4 i många år och har varit imponerade av företagets tillväxt och engagemang, under Mike Ettlings ledning.
– Deras filosofi för att betjäna människo-centrerade organisationer, säger han, stämmer väl överens med vår investeringsfilosofi. Nu tar vi nästa steg i bolagets resa och ska hjälpa dem att investera i och leverera branschrelevanta företagslösningar som driver expansion och tillväxt i organisationer över hela världen.

STOR TILLVÄXTPOTENTIAL
Även Bilge Ogut, Partner för “Global Head Private Equity Technology” inom Partners Group, pekar på Unit4s tillväxtpotential.
– Unit4 är en högkvalitativ mjukvarulösningsverksamhet med starka grunder och betydande potential för transformativ tillväxt. TA är också ett företag vi känner mycket väl och vi är glada att samarbeta med dem för att förvärva denna spännande verksamhet.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title