Annons

Forskning kring pulverbäddsteknologi belönat med årets GKN-stipendium

Årets GKN-stipendiat har utsetts och mottagaren är Arun Ramanathan Balachandramurthi. Han är nybliven doktor i pulverbäddsteknologi vid Högskolan Väst, en teknologi som möjliggör att tillverka komplexa komponenter som är svåra att tillverka vid konventionella tillverkningsprocesser.
- Min forskning handlar, bland annat, om att undersöka och förstå utmattningsegenskaperna och mikrostrukturen hos legering 718 tillverkad med pulverbäddsprocessen, säger pristagaren i en kommentar.

Med pulverbäddsteknologi smälter en energistråle metallpulver och bygger komponenter i en lager-på-lager metod. Men innan de här teknologierna kan användas för att ersätta den vanliga tillverkningsprocessen måste processerna undersökas noggrant.

DIGITAL CEREMONI
Priset till Ramanathan Balachandramurthi delades ut under en digital ceremoni på Högskolan Väst i förra veckan, där Henrik Runnemalm, forskningschef på GKN Aerospace, deltog för att tillkännage stipendiaten.
Stipendiet instiftades 2015 när GKN Aerospace fyllde 85 år och Högskolan Väst fyllde 25 år för att belöna särskilda och innovativa samverkansinsatser. Stipendiet omfattar 15 000 kronor och delas ut årligen under 10 år från och med 2016.
– Jag är väldigt glad över att ha tilldelats GKN-stipendiet och det betyder mycket för mig i min framtida forskning. Jag har haft en fantastisk forskargrupp och väldigt bra handledare som har trott på mig och mina ibland galna idéer, vilket har haft en stor betydelse för att kunna få detta stipendium. Det är en stor ära, avslutar Arun Ramanathan Balachandramurthi.

JURYNS MOTIVERING
Arun Ramanathan Balachandramurthi är mycket passionerad, flitig och självständig. Hans anmärkningsvärda grepp om grunderna och förmågan att förstå, analysera och lösa problem är prisvärt. Hans förmåga att identifiera inte bara de vetenskapliga forskningsbristerna utan även det att han tar hänsyn till den industriella relevansen, är imponerande. Arun har en god känsla för att uttrycka idéer, vilket har hjälpt honom att skapa samarbeten med sina kollegor på institutionen och doktorander från andra universitet såväl som hans industriella partners. Under sina fyra år som doktorand har Arun visat kvaliteter som en proaktiv forskare och har potential att bli en utmärkt forskare i framtiden.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title