Annons

IBM and Verizon nysatsar i samarbetet kring 5G och AI för edge computing

Bob Lord hävdar att man genom samarbetet planerar att bygga vidare på bolagens långa relation för att hjälpa industriföretag att, ”dra nytta av gemensamma lösningar som är utformade för multi-cloudmiljöer, säkra och skalbara, från datacentret hela vägen till verksamhetens yttersta punkter.”

Hur använder man edge computing produktivt?
Många industriföretag letar idag sätt att använda edge computing för att snabba på tillgången till realtids-insikter som kan bidra till ökad produktivitet och lägre kostnader. För att möta denna efterfrågan planeras de första lösningarna från samarbetet att vara mobile asset tracking och hanteringslösningar utformade för att hjälpa företag att förbättra den operativa verksamheten, optimera produktionskvaliteten och hjälpa kunder att skapa en säkrare arbetsmiljö för sina anställda.

För de inledande lösningarna planerar företagen nyttja Verizons trådlösa nätverk, inklusive Verizons 5G Ultra Wideband (UWB) network, och Multi-access Edge Computing (MEC)-funktionalitet tillsammans med Verizons ThingSpace IoT-plattform och Critical Asset Sensor solution (CAS). Dessa lösningar erbjuds tillsammans med IBM:s marknadsledande Maximo Monitor, IBM Watson och avancerad analytics. De kombinerade lösningarna kan hjälpa kunder att upptäcka, lokalisera och åtgärda systemavvikelser och hjälpa till att förutspå fel nästan i realtid.

Realtidsbaserad kognitiv automation inom industrisektorn
IBM och Verizon arbetar också med potentiella kombinerade lösningar för 5G and ”MEC-use cases”, som nära realtidsbaserad kognitiv automation för industrisektorn. Edge computing erbjuder en decentraliserad arkitektur som flyttar resurser närmare till den plats där data genereras, dvs. där enheterna finns på industriföretaget i fråga. Detta kan hjälpa till att minska responstider och öka bearbetningshastigheter och pålitlighet. 5G-teknologins låga latens, snabba nedladdningstider och kapacitet kan öka antalet enheter som kan stödjas inom samma geografiska område och ger möjlighet för verksamheter att interagera med dessa enheter nästan i realtid med datakraft som ligger nära enheten. Detta kan innebära att innovativa nya applikationer för fjärrstyrd robotik, kognitiv videoanalys nästan i realtid och ökad automatisering nu kan bli möjliga.
– Samarbetet handlar om att skapa framtidens lösningar för den fjärde industriella revolutionen, säger Tami Erwin, CEO, Verizon Business. Han fortsätter:
– Genom att kombinera snabbhet och låg latens via Verizons 5G UWB Network och MEC-funktionalitet med IBM:s expertis inom storskaliga lösningar för AI och produktionsautomation kan vi stödja industriell innovation i stor skala och kan hjälpa företag att öka automation, minska slöseri av resurser och minska kostnader samt erbjuda industriföretag att själva erbjuda sina kunder kortare svarstider och bättre kundupplevelser.”

Verizon och IBM planerar också att samarbeta med kombinerade lösningar för säkrare arbetsmiljöer, prediktivt underhåll, produktkvalitet och produktionsautomation.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title