Annons

IFS Applications ersätter 300 andra system när ikonisk flygaktör satsar på KONSOLIDERING I MOLNET

Det ligger i tiden att företag med äldre affärssystem passar på att rationalisera sina IT-landskap och konsolidera sina affärssystemlösningar. Att man väljer att göra det på molnet är också ett tidens tecken. I De Havilland Canadas fall handlar det alltså om så mycket som 300 äldre affärsapplikationer som ersätts med en utökad ERP-plattform (ERP) från IFS.

VÄRLDSOMSPÄNNANDE FLOTTA
AV DEN IKONISK FLYGPLANSMODELLEN DASH-8
Klart är också att De Haviland Canada är en synnerligen prestigefylld spelare inom A&D att ha på kundlistan. Med sitt förvärv av Dash 8-flygplanet har bolaget ett av världens ikoniska varumärken på flygsidan.
De Havilland Canadas portfölj inkluderar stöd till den världsomspännande flottan av flera Dash 8-modeller, 100/ 200/300/400-flygplanen, samt produktion och försäljning av Dash 8-400-flygplan. Med sitt låga koldioxidavtryck och driftskostnader, passagerarkomfort och jetliknande prestanda är Dash 8-400-flygplanet, som rymmer upp till 90 passagerare, ett ofta förekommande val för operatörer som vill uppnå optimal prestanda på regionala rutter.
Till bolagets historik hör att det 1992 såldes av Boeing till Bombardier Aerospace. I november 2018 tillkännagav Bombardier, i samband med att bolaget i sin tur sålde av DHC-8 Dash 8-produktlinjen till Longview Aviation Capital/Viking Air, att man även överlåtit varumärket De Havilland Canada. 

De Havilland Canadas IT-ansvariga, Anta Preda.

Det är alltså i denna miljö som IFS Applications-sviten kommer att distribueras i molnet. Närmare bestämt vid De Havilland Canadas anläggningar i Toronto och tanken är att med detta stödja operativa processer över hela värdekedjan ända bort till eftermarknadsstödet.
– Vi valde IFS på grund av dess imponerande kvalifikationer inom den globala flyg- och försvarssektorn samt dess omfattande natur, säger Anca Preda.

Det var under 2017 som specialisten inom militära- och aerospacelösningar, Tsunami Tsolutions, signerade ett partneravtal med IFS kring dels bolagets huvudlösning IFS Applications och dels speciallösningen inom flygunderhåll, IFS Mainteni, som den svenskägda ERP-utvecklaren köpte för några år sedan. Det strategiska partnerskapet med Tsunami har också ökat kapaciteten för IFS att via Applications- och Maintenix-mjukvarorna leverera lösningar till flyg- och försvarsindustrin för att hjälpa kunderna att effektivisera komplexa, tillgångsintensiva verksamheter. Dagens beställning manifesterar detta partnerskaps framgång; Tsunami ska implementera systemet på De Havilland Canada. T v ses IFS CEO  för bolagets ”Aerospace and Defense-sektion”, Scott Helmer, skaka hand med en representant för Tsunami i samband med att partnerskapsavtalet signerades.

STENHÅRD KONKURRENS I ANBUDSPROCESSEN
Det tycks också ha varit en urvalsprocess med deltagande av alla de större och tuffa marknadskonkurrenterna, vilket ökar prestigeladdningen i valet av den svenska ERP-utvecklaren.
CEOn för IFS ”Aerospace and Defense” (A&D), Scott Helmer, pekar också på detta i en kommentar.
– Vi blev utvalda bland en rad andra ansedda ERP-lösningar, säger Scott Helmer, VD. De Havilland är en framstående aktör i flygindustrin och vi är stolta över att vara med i att utveckla deras resa för transformation och utveckling.
Han tillägger att IFS produktutbud har testats och utsatts för tuffa prov under flera decennier hos några av de största och mest krävande organisationerna inom A&D-sektorn
– Det gör oss till den perfekta partnern för alla som vill optimera sin orderingång eller lager-till-lager-verksamhet och sömlöst integrera den med projektledning, ekonomi, CRM, supply chain, service och vidare.

Lösningen kommer att implementeras av IFS-partner Tsunami Tsolutions.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title