Annons

INDUSTRI 4.0: Tetra Pak vässar sin ”Smart Plant Solutions Platform” med hjälp av Hexagon

Hexagons PPM-division jobbar på global basis med utveckling och leveranser av teknisk programvara för design, konstruktion och drift av anläggningar, fartyg och offshore-anläggningar. Med detta som grund ska man nu bidra till att förbättra Tetra Paks ”Smart Solutions Platform”.

Förbättrad visualisering
Den uppgraderade lösningen kommer att erbjuda virtuell visualisering för att lyfta samarbetet med kunder till nya nivåer under hela konstruktionsprocessen, påskynda leverans och implementering och möjliggöra användning av digital tvillingteknologi över hela anläggningens livscykel.
– Hos Hexagon PPM vill vi inte bara sälja en engångsprodukt; vi strävar efter att skapa lösningar som ger långsiktigt värde för våra kunders arbetsflöde och bygger relationer, noterar Mattias Stenberg, chef för PPM-divisionen i en kommentar på LinkedIn.

– Så med detta i åtanke är jag glad och stolt över att tillkännage detta nya partnerskap med Tetra Pak, ett företag som delar vårt engagemang för att driva digitala och hållbara lösningar ”end-to-end”, fortsätter Stenberg. Tetra Pak är världsledande inom livsmedelsförädlings- och förpackningslösningar och vi kommer att samarbeta med dem och erbjuda den framtida Smart Solution Platformen för förbättrad visualisering av hela anläggningens livscykel för att påskynda leveransen av konsumentvaror och göra företaget mer smidigt i både projekt och operationer.

Pilotprojekt redan igång i Lund
Stenberg berättar vidare att man redan driver ett pilotprojektet i Lund och att den globala utrullningen planeras ske senare under året.
– Jag vet, fortsätter Stenberg, att Tetra Paks expertis och vår teknik för informationshantering och teknikdesign kommer att ge en modern ny kompetensnivå till en bransch som varje enskild person på jorden är beroende av.

Bättre informerade affärsbeslut
Ny teknik och innovationer driver snabba förändringar inom tillverkningssektorn för att göra smartare, mer informerade affärsbeslut. Intentionerna med Smart Solutions Platform ligger helt i linje med denna utveckling. Denna Tetra Paks digitala anläggningstekniska lösning integrerar alltså Hexagons mjukvara med Tetra Paks kunskap i livsmedelsproduktion. Det gör det möjligt för den svenska livsmedelsförpacknings-aktören att effektivt samarbeta med kunder, kollegor och leverantörer globalt i utformningen av en total produktionsanläggning. Det ska bli enkelt att simulera, utvärdera och välja optimala lösningar för specifika kunders behov. Denna utveckling, som inkluderar koncept för bästa praxis och återanvändbar design, kommer inte bara att förbättra förståelsen och öppenheten utan också säkerställa en smidigare projekt-implementering, från snabbare installation på plats till anpassad optimering under hela anläggningens livscykel.

”Smart manufacturing” – bilden är från Tetra Paks monter på Hannover Mässan, där man visade upp exempel på sin lösning.

Underlättar Industri 4.0-applikationer
– Med Tetra Paks Smart Solutions Platform blir det lättare för kunder att göra affärer med oss. Samarbete i den virtuella rymden kommer att göra oss mer smidiga i både projekten och livscykelarbetet, säger Tetra Paks Marie Sandin.
– Fördelen med att välja Hexagon är att vi kan visualisera hela erbjudandet, från en teknisk verktygsvit till Industri 4.0-applikationer för framtida tillväxt. Och genom att välja Tetra Pak samarbetar Hexagon med en viktig aktör inom livsmedels- och dryckesindustrin. Den globala lanseringen kommer att starta år 2020, avslutar Marie Sandin.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title