Annons

MagiCAD introducerar Gsite: Sverigelansering av den nya plattformen för byggprojekt

Gsite är en komplett plattformslösning för hantering av det dagliga arbetet på en byggarbetsplats. Programvaran tillhandahåller automatiskt statistik och data från byggprojekt och låter användare följa bland annat projekthändelser, material på byggplatsen och övergripande förlopp. All projektinformation lagras online och kan nås vart och när som helst via en app som har stöd för både iOS och Android. Eller som en webbläsare på en dator.
Genom att plattformen är uppbyggd för onlinehantering av data ger den projektmedlemmarna direkt åtkomst till den senaste informationen om exempelvis materialkvantiteter, säkerhetsfrågor och planerade aktiviteter. I takt med att digitala lösningar har börjat transformera byggplatser har Gsite introducerat mer effektiviseringar samt förbättrat samarbetet och kommunikationsmöjligheterna.
– Gsite förenklar våra skyddsronder och minimerar det administrativa arbetet, säger Albin Sigvardsson, arbetsledare på MVB. Vi kan enkelt exportera slutförda protokoll vilket sparar massor av tid som annars skulle spenderats på administration.

Gsite är en enhetlig plattform för byggstyrning och projektkommunikation. Det innebär att man kan hantera flertalet scenarion, uppgifter och åtgärder från en enda applikation med integrerade funktioner för direktkommunikation och dokumentation. All projektinformation lagras i Gsite Cloud och projektets aktörer har alltid tillgång till uppdaterad information, vilket skapar större transparens och bättre förutsättningar för ett effektivt samarbete i teamet.

Gsite, centraliserad lösning för byggprojekt
Allmänt om MagiCAD Group kan noteras att bolaget, med huvudkontor i Åbo, är specialiserade på programvaror och tjänster för bygg- och fastighetsbranschen. Lösningarna gör, menar man, det dagliga ingenjörs-, projekterings- och planeringsarbetet smidigare, snabbare och mer lönsamt.
Produkter har tusentals företag i över 80 länder runt om i världen på användarlistan.
MagiCAD Group är också en del av Glodon Group.

Det är skenet av denna bakgrund lanseringen av Gsite ska ses:
– Med en centraliserad strategi och lösning för byggprojektet kan samtliga projektdeltagare enkelt hålla koll på uppgifter och problem och agera snabbt, förklarar MagiCADs produktansvarige, Johannes Netz. Gsite sparar in administrationstid eftersom informationen kan registreras och uppdateras direkt på plats. En tydlig dokumentation i projektet bidrar till kontroll över information och händelser vilket minskar risken för oförutsedda arbeten och kostnader.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title