Annons

Ny ERP-affär: Endeavor köps av holländska CRM Partners

Svenska affärssystemföretag på konsult- och återförsäljarsidan är attraktiva. För en tid sedan köpte danska Columbus svenska konsulten iStone och nu är ytterligare en större affär klar. Denna gång är det Endeavor, specialist på Microsoft Dynamics 365, som köps av nederländska företagsgruppen CRM Partners.
– Det känns spännande att bli en del av CRM Partners som är ett av de ledande europeiska företagen inom Dynamics 365, säger David Axelsson, en av grundarna och VD på Endeavor. Vi är övertygade om att både våra kunder och vår organisation kommer att dra nytta av den kunskap och erfarenhet som finns hos CRM Partners och det nätverk som hör därtill. Vi ser fram emot att stärka vår position och utvecklas ytterligare som ett företag inom CRM Partners Group.
Någon köpeskilling avslöjas inte.

Endeavor blir femte bolaget in i CRM Partners, som också äger CRM Partners BV i Nederländerna, Pulse BV (NL), Axtensions BV (NL) och CRM Partners AG i Tyskland.
Affären kommer enligt pressmaterialet inte att föra med sig några större förändringar för kunder och anställda. Den nuvarande ledningen behåller sina poster och fortsätter, ”arbetet med att stärka positionen inom Microsoft Dynamics 365 på den svenska marknaden.”
Endeavor kommer också att fortsätta verka från sina kontor i Göteborg, Stockholm och Jönköping.

Endeavor är en av de snabbast växande konsulterna i Sverige när det gäller Microsoft Dynamics 365-plattformen. Bolaget har implementerat mer än 200 plattformslösningar, både nationellt och internationellt. Genom teknisk expertis, lång erfarenhet och hög servicenivå hanterar man det mesta på området, från analys av verksamhetsbehov till systemimplementering och support.

Ett logiskt steg i CRM Partners utveckling. I Nederländerna är CRM Partners marknadsledande för Microsoft Dynamics 365. För CRM Partners är förvärvet av Endeavor ett logiskt steg för att nå målet att bli det ledande europeiska företaget avseende kundengagemang. Bolaget grundades 2005 och har vuxit till en grupp om fem affärsenheter: CRM Partners BV, Pulse BV, Axtensions BV, CRM Partners AG och från och med idag, Endeavor. Kontoren finns i Barneveld, Frankfurt, München, Göteborg, Stockholm och Jönköping.
– Vår erfarenhet är att våra lösningar för kundengagemang tas emot väl, såväl nationellt som internationellt, säger Emiel Putman, grundare och VD på CRM Partners Group. Förvärvet av Endeavor ger oss möjlighet att dela med oss av vår kunskap till den svenska marknaden samtidigt som vi utvecklar den. Vi har varit nyfikna på Endeavor ända från första början eftersom det är ett ungt, framgångsrikt företag med potential att växa. Vad som är ännu viktigare är att vi kände att våra kulturer stämde överens. Det finns många liknande värderingar, såsom öppenhet, att arbeta tillsammans som ett team samt en ambition att ständigt bli bättre. Personalen på Endeavor kommer att vara ett värdefullt tillskott till CRM Partners-familjen.

Har 400 anställda och omsätter ca en halv miljard kronor. CRM Partners är Microsoft Certified, Gold Cloud Customer Relationship Management-partner och medlem av Inner Circle of Microsoft Dynamics. CRM Partners har även varit finalist till titlarna “CRM partner of the year” samt “Country partner of the year” och har vunnit priset Microsoft Partner of Western Europe. CRM Partners Group har 400 anställda och en total omsättning på 55 miljoner euro.

Helhetslösningar. En stor fördel med förvärvet är att Endeavor levererar helhetslösningar inom CRM, ERP och BI.
– Vi har sett en ökning av våra kunders behov av heltäckande lösningar för alla affärsprocesser, fortsätter Emiel Putman. Microsoft uppmuntrar sina partner att fokusera på en mer integrerad approach till den digitala transformationen. Vi är mer än villiga att utforska hur vi ska bygga vidare på Endeavors erfarenheter.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title