Annons

ABB utökar med en vass robotlösning för plockning

Tillväxten av flerkanalig detaljhandel innebär att distributionscentra och logistiklager måste ställa om sina system för att hantera både pallar och förpackningar avsedda för butikshyllor, samtidigt som de plockar och paketerar artiklar i stor variation för leverans direkt till enskilda konsumenter.
Direktleveranserna till kund en trend som ligger bakom
En betydelsefull pådrivare för förändringen har varit ökningen av leverans direkt-till-kund (D2C) och direkt-till-butik (D2S), vilket drastiskt ändrar sättet som konsumenter beställer och hämtar produkter. Med dessa nya modeller har konsumenter ett större urval av metoder för att motta ordrar i tillägg till hemleverans, vilket har blivit alltmer miljömässigt och ekonomiskt ohållbart i samband med att fler människor handlar på distans. Dessa metoder inkluderar klicka och hämta, upphämtning i butik och, på sistone, robotdrivna kiosker där konsumenter betalar för och får den valda produkten.
Operatörer behöver rätt infrastruktur för maximal flexibilitet för att kunna plocka och hantera en mängd olika varor i ett brett spann av kombinationer och på kortast möjliga tid.

Förmåga att svara upp mot kundönskemål
Under ett webbinarium som hölls istället för årets Interpack-mässa sa Marc Segura, chef för ABBs konsumentsegment och servicerobotik:Vi hjälper återförsäljare när de ansluter sig till omnikanalsstrategier för att svara upp mot konsumenternas efterfrågan på större valmöjligheter. Den pågående utvecklingen av direkt-till-konsumentkanaler och sammansmältningen av e-handlare som agerar som detaljhandlare och vice versa skapar tryck på traditionella system för orderhantering och leverans för att hantera en större variation av artiklar i högre hastigheter.
Teknologiska framsteg, vilket inkluderar robothastighet och lastkapacitet, såväl som AI-aktiverade visionssystem, kommer ge kunderna en aldrig tidigare skådad förmåga att känna igen och hantera en större variation produkter på ett smidigare och flexiblare sätt.

Nya IRB 390 FlexPacker.

Släpps i slutet av 2020
Med sin FlexPicker-robot och med applikationsmjukvaran PickMaster, vilket inkluderar den nyligen lanserade PickMaster Twin, hjälper ABB redan logistik-, e-handelscentra- och operatörer i detaljhandeln över hela världen att möta kundernas efterfrågerevolution.
Denna kapacitet kommer att utökas med den kommande lanseringen av IRB 390 FlexPacker i slutet av 2020. Roboten IRB 390 FlexPacker kommer att finnas tillgänglig som en fyra- och femaxlig deltarobot. Den är 35 procent snabbare än IRB 360-8/1130 FlexPicker, med en 45 procents ökning av den tillgängliga volymen och med en lastkapacitet på upp till 15 kg.

Möter utmaningarna inom plockning
IRB 390 är designad för kunder inom varuindustrier som livsmedel- och dryck, logistik, läkemedel och konsumentförpackning och är idealisk för sekundär paketering och för applikationer med hög lastkapacitet, med snabbhet och flexibilitet för att stödja hyllklar förpackning och detaljhandelsförpackning (RRP). Möjliga användningsområden inkluderar sekundärpaketering inom mat (torr och våt), dryck, farmaceutisk, medicinsk, personlig vård, husdjursvård, konsumentförpackade varor och logistik.(Hänger ihop med stycket ovan) IRB 390 kommer att ha NSF H1 Foodsmörjning och byggas av FDA-kompatibelt material, lämpligt för användning i hygieniska miljöer. FGO och FGG (H1) används i alla exponerade växellådor och lager.
– Med lanseringen av den nya IRB 390 FlexPacker kommer ABB kunna erbjuda en utökad portfölj av automationsprodukter för att hjälpa våra kunder att möta de senaste utmaningarna inom plockning och placering, säger Marc Segura och fortsätter:
– Vi kombinerar hastigheten, lastkapaciteten och fingerfärdigheten hos FlexPicker med den bevisade kapaciteten för plockning och packning i hög hastighet hos PickMaster Twin för att hjälpa våra kunder göra sina linor mer flexibla än någonsin tidigare för att hantera ökningen av produktion i låg volym, i stor variation och med högre lastkapacitet.

ABBs FlexPicker in action.

Visionsstyrd plockning
Tillverkare kommer ha möjlighet att bygga en komplett lösning för försortering och gruppförpackning genom att kombinera IRB 390 FlexPacker med IRB 360 FlexPicker, vilken har varit ledande inom toppmodern plockning och packning i hög hastighet under de senaste 15 åren.
FlexPacker är också designad för att arbeta med PickMaster Twin, ABBs robotprogramvara för visionsstyrd plockning av slumpmässiga flöden och paketeringsapplikationer. PickMaster Twin har digital tvillingteknologi som gör det möjligt att bygga simulerade förpackningsstationer för att optimera plockningsprocessen. Programvaran ökar produktiviteten genom att dramatiskt förkorta driftsättningstiderna från dagar till timmar och omställningstider från timmar till minuter, samtidigt som den totala linans effektivitet maximeras. Programvaran har också ett kraftfullt färgvisionssystem som kan stödja upp till tio kameror för noggrann positionsstyrning, kvalitetsinspektion och kategorisering.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title