Annons

Oklara besked när Aras PLM tillkännager ”betydande investering” från GI Partners

Det är framför allt uttalandet från Silver Lake Kraftwerks Karen King, CEO, som skapar oklarhet. Så här säger hon enligt pressmeddelandet:
”Aras har etablerat sig med en marknadsledande lösning och har uppnått betydande tillväxt under hela vår investering. Det har varit spännande att hjälpa till med att lansera en riktig innovatör som Aras eftersom företaget fortsätter att visa stark fart och ledarskap i sin kategori när man går in i nästa fas av sin expansion.”
Uttryckssättet, ”har uppnått betydande tillväxt under hela vår investering”, leder tanken mot att man satt en bortre punkt för investeringen. Dessutom säger hon i imperfekt att, ”det har varit spännande att hjälpa till med att lansera en riktig innovatör som Aras.”

HUR FUNGERAR INSTALLATIONEN PÅ GM?
Allmänt ska noteras att det också är ett tag sedan man fick in några storbeställningar på sin Innovator-plattform som ligger i nivå med tidigare storsatsningar från Airbus, Microsoft, Schaeffler och GM.
När det gäller de senare, alltså GM, en av världens största fordonstillverkare, så finns det indikationer på att PLM-projektet där har stött på en del problem i samband med önskemål från GM om uppskalning av PLM-lösningens kapabiliteter. Det har inte gått att få detta bekräftat, men källor som PLM&ERP News talat med, uppger att problemet kan vara att lösningen tycks ha slagit i taket och att man tvingats stanna vid att i huvudsak användas för ”change management-området”; något som också, ”ska ha påverkat den årliga ersättning Aras får för sin installation”. Installationen av ”change management-funktionaliteten lär dock fungera som tänkt.
Tidigare har uppgivits från Aras-håll att GM-satsningen handlat om så mycket som upp till 20 000-30 000 användare.

POSITIV ANALYTIKER
PLM-analytikern CIMdata verkar dock, ovan relaterade frågetecken till trots, vara mycket positivt inställt till GI Partners Aras-investering.
”CIMdata har följt Aras från starten och har varit imponerad av de innovativa lösningar och idéer de har tagit till den globala PLM-ekonomin. Kunder som GM, Toshiba, Airbus och Microsoft har alla valt Aras under de senaste åren och visar att Aras lösningar ger genklang i flera branscher.”
Man noterar vidare att, ”Aras har precis börjat lansera sin strategi för molnet och SaaS. Som ett resultat förväntar vi oss att GI Partners-investeringen kommer att hjälpa Aras att påskynda det programmet. Vi ser också fram emot att se vad som förändras och vad som inte gör efter GI Partners investering.”
Sammantaget lär detta inte vara det sista som hörs kring Aras möjligheter att hävda sig på marknaden och hur det egentligen ser ut när det gäller Gi Partners investering.

LÄTTANVÄNT ALTERNATIV
Bortsett från detta menar Aras att man med sin lågkod-plattform fortsätter att vara ett lättinstallerat och lättanvänt alternativ på den industriella programvarumarknaden. Klart är också att man med de resurser som tillställts bolaget i andra investeringssatsningar, som den från Goldman Sachs, utvecklat eller köpt en rad digitala lösningar som spänner över produktens livscykel från global produktutveckling och systemteknik till tillverkning, underhåll och digitala tvillingar.
”Stora företag som Microsoft, Honda och Airbus använder Aras för att snabbt digitalisera uppdragskritiska processer och ersätta äldre system snabbare,” säger Schroer.

Från GI Partners sida är man förstås också positiva till Aras möjligheter på marknaden.
– Vi tror att den digitala omvandlingstakten inom tillverkning bara börjat och att Aras är unikt positionerat för att leverera nästa generation plattformsbaserade applikationer för globala företag. Vi är glada att samarbeta med Peter Schroer och ledningsgruppen för att ytterligare utöka deras molnteknologiska ledarskap, support i världsklass och sin verksamhet, säger Travis Pearson, CEO för ”Private Equity” på GI Partners.
Han tillägger:
– Vår vision är att skapa resurser för tillväxt i företaget genom investeringar i interna processer och innovation, både organisk FoU och förvärv.

HELTÄCKANDE GRUND FÖR DIGITALA TRÅDAR
Peter Schroer menade själv under ACE-eventet att bolagets industriella lågkod-plattform är avgörande för att framgångsrikt lagra, rationalisera och ersätta äldre system när hårdvaru- och mjukvaruprocesser slås samman under hela livscykeln.
– Med öppen interoperabilitet och med en enda, heltäckande grund för den digitala tråden möjliggörs artificiell intelligens, maskininlärningsanalys och optimering, sa han och hävdade vidare att Aras förändrar, ”hur världen tillverkar produkter genom att uppfinna programvara för teknik och tillverkning för att ge våra kunder flexibiliteten att snabbt anpassa sig till morgondagens mest strategiska utmaningar.”GI Partners Sendil Rajendran, direktör, tillägger:
– Aras-teamet har utvecklat en riktigt differentierad lågkodsplattform som är tillräckligt kraftfull för de mest komplexa scenarierna i branschen. Vi ser stora möjligheter för stora företag att snabbt spåra sin SaaS-migrering med Aras och uppnå stegfunktionsresultat, summerade han.

FLEXIBEL DATABAS MED POWER
Sett till Aras allmänna funktioner som PLM-plattform är branschbloggaren Oleg Shilovitsky även han mycket positiv till de kapabiliteter Aras kan leverera. Så här kommenterade han saken i samband med ACE-eventet:
”Aras produktpresentation fick mig att tänka på Aras flexibla plattform som en datakabelmekanism. Fördelen med detta tillvägagångssätt är uppenbart – alla data kan modelleras, skapas, importeras, modifieras, sökas, skivas och klyvas i en annan form. Ur datasynpunkt är Aras en gigantisk databas med mycket flexibel logik relaterad till hur man kan hämta data, skiva och tärna frågor och göra rapporter … Aras expanderar dataplattformen, lägger till nya och klargör befintliga funktioner. Så allt är väldigt bra. Aras har en flexibel datamodell, tydliga skillnader som uppgraderbar teknik jämfört med andra PLM-rivaler. Bolagets Innovator är ett utmärkt verktyg för datahantering. Om flexibilitet är din främsta prioritet bör du inkludera Aras Innovator i din benchmark.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title