Annons

PERFEKT JULKLAPP till INFOR: Liljeholmens ser en ljus framtid med M3 CloudSuiten i molnet

Så här i juletider passar affärsystemutvecklaren Infor på att berätta att man fått klassiska tillverkaren av stearinljus, Liljeholmen, att satsa på molnet. Liljeholmens Stearinfabrik har valt Infor M3 CloudSuite för att framtidssäkra processerna för inköp, planering, tillverkning och utleveranser. Lösningen levereras som en multitenant molnlösning via Amazon Web Services (AWS). Det ska också sägas att branschspecifika lösningar i molnet tidigare än många andra ERP-utvecklare varit i fokus för Infors lösningar.
- Vi stod i beredskap att uppgradera vår on-premlösning (lokal installation) till senaste version, men insåg att med vår begränsade IT-avdelning skulle det passa vår organisation bättre att köra M3 i molnet, säger Sofia Lanebäck, ansvarig för varuförsörjning och M3 på Liljeholmens. Vi får nu med automatik alla nya uppdateringar och nya funktioner samtidigt som vi behåller användarvänligheten i M3.
Liljeholmens valde vidare efter en upphandling Infors lokala partner Meridion som sin uppgraderingspartner för projektet.

Liljeholmens Stearinfabrik ligger i småländska Oskarshamn och är världens största tillverkare av stearinljus och ett av Sveriges äldsta nu verksamma företag. Alla ljus gjuts av 100 procent stearin i formar enligt samma metod som vid starten år 1839 i en kombination av manuellt hantverk och automatiserad tillverkning.

Projektstart i januari
Projektet startar i januari 2023 och ska vara live i maj. Meridion ansvarar för projektet och ska säkerställa en smidig övergång till molnet inklusive verifiering av processer och den tekniska migreringen som hanteras av Infor. 
– Genom att vi finns lokalt nära Liljeholmens fabrik och har lång erfarenhet av kombinationen Infor M3, Qlik, och integrationer kan vi snabbt lösa uppdaterade och nya integrationer via Infor OS som Liljeholmens behöver ha kvar lokalt, säger Johan Bystedt, VD på Meridion. Exempelvis mot maskinparken i fabriken och de olika EDI-integrationer som finns mot flera av Liljeholmens kunder. 

– Vi känner att vi nu får en framtidssäkrad plattform där vi också kan koppla till sådant vi saknar idag, som arbetsflöden mellan olika avdelningar och kunna samla dokument kring produktion och kvalitet direkt i respektive delsystem istället för på nätverket, sammanfattar Sofia Lanebäck. Lite spännande att se vad som redan finns att tillgå i molnlösningen genom att vi nu mer regelbundet får systemet uppdaterat. 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title