Annons

PLM: Dassault Systemes nordenchef slutar – ingen ersättare utsedd

En av den nordiska PLM-branschens mest kända aktörer, Mårten Gustafsson, avslutar sin tjänst som Dassault Systemes nordenchef.
- Efter sex framgångsrika år på Dassault Systemes och totalt 20 år i branschen, bl a på PTC, är det dags för mig att gå vidare och hitta nya utmaningar, säger Gustafsson till PLM&ERP News.
Han vill inte gå in i detaljer på varför han väljer att sluta, men betonar att avgången inte har något med bolagets kommersiella resultat att göra.
- Jag satte upp sex olika mål när jag började, dom har jag och mitt team i Norden uppnått; då känns det nu som ett naturligt steg att anta nya utmaningar.

Mårten Gustafsson kommer att finnas kvar på Dassault under den uppsägningstid som gäller för att därefter kliva över i det egna bolaget.
– Men vad jag gör efter denna avrundning kan jag ännu inte gå in på men jag stänger inga dörrar. Vem vet vad som händer i framtiden om jag återvänder till PLM-branschen, men just för tillfället lutar det åt andra utmaningar inom andra områden. För hur länge återstår att se.

Flera större framgångar
Klart är att bolaget under Gustafsson ledarskap för norden-regionen varit en av Dassault Systemes mest framgångsrika regioner i världen. Han pekar själv på ett antal stora och strategiska affärer, med bland annat införsäljningen av DS’ PLM-plattform till telekomjätten Ericsson och lastbilstillverkaren SCANIA.

Ingen efterträdare utsedd
Det finns i dagsläget ingen efterträdare utsedd, utan chefsskapet för nordenrörelsen faller antingen tillfälligt eller beroende på hur saker och ting utvecklas, mer stadigvarande under Dassaults EuroNorth-avdelning (Norden, Benelux och UK) och chefen för denna, John Kitchingham.
PLM&ERP News räknar med att kunna återkomma med en längre intervju med Mårten Gustafsson inom kort.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title