Annons

Robotik i tuffa industrimiljöer: KUKA Robotics stärker upp med ny systemparter

Pioneer Robotics startades alltså 2017 och har snabbt lyckats etablera sig. De har i dag runt tio anställda, och har enligt VD Finn Oscar Karlsen norska ägare med stark ingenjörskultur och bred kompetens inom affärsutveckling.

– Det finns en vision om att vidareutveckla automationslösningar för industrin, för att stärka konkurrenskraftig utveckling och fortsatt produktion i Skandinavien. Vi ska utnyttja möjligheterna med robotar, maskininlärning och avancerade sensorer, säger Finn Oscar Karlsen.

Aktivt steg in i processindustrin
Samarbetet med KUKA innebär enligt honom att företaget tar ett aktivt steg in i processindustrin, med fokus på smältverk. Karlsen igen: 
– Deras lösningar och erfarenhet, framför allt när det gäller gjuterier, är viktiga för våra projekt mot smältverksindustrin.
Enligt Pioneer Robotics Torfinn Løvåsen har KUKA rätt lösningar, väl anpassade för de här krävande miljöerna, där det i flera fall saknas bra alternativ för att möta utmaningarna.
– KUKA är också bra på att stötta oss i krävande utvecklingsprocesser, och förstår möjligheterna som ligger i att hitta nya marknadssegment. Tillsammans lägger vi en grund för att smältverksindustrin ska fortsätta vara lönsam, och att nya robot- och automationslösningar görs tillgängliga. På så sätt bidrar vi till att skapa säkrare och bättre arbetsmiljöer, och att göra branschen mer attraktiv och konkurrenskraftig.

Kommer till Smart Industri
Även Frode Grimsbø, norsk landschef på KUKA Nordic, gläder sig åt att få jobba tätare tillsammans. 
– Pioneer Robotics har en mycket intressant profil. Jag ser en potential att komma in på nya marknader tillsammans med dem, säger han.

För den som vill veta mer om systempartnerskapet mellan företagen finns KUKA och Pioneer Robotics båda på plats på Smart Industri i Lilleström den 23 till 25 maj. 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title