Annons

Satellitbaserad ABB-teknik hjälper NASA producera VASSARE VÄDERPROGNOSER

JPSS-satelliter kretsar jorden från pol till pol och korsar ekvatorn 14 gånger dagligen, vilket ger full global täckning två gånger om dagen. Polära satelliter anses vara ryggraden i det globala observationssystemet.
Allmänt är JPSS är ett samarbete mellan NOAA och NASA och representerar betydande tekniska och vetenskapliga framsteg när det gäller observationer som används för svårtolkade väderprognoser och miljöövervakning.

LIGGER I SAMMA BANA SOM
EN TIDIGARE UPPSKICKAD SATELLIT
Den nu aktuella JPSS-1-satelliten skickades framgångsrikt upp från Vandenberg Air Force Base, i Kalifornien, och ansluter sig till NOAA/NASAs Suomi National Polar-satellit i samma bana för att förse meteorologer med data om atmosfärtemperatur och fukt, moln, havsytemperatur, havsfärg, havsisskydd, vulkanaska och branddetektering.
Uppgifterna kommer att förbättra väderprognoser, som att förutsäga t ex en orkan, och kommer också att hjälpa myndigheter som är involverade i återhämtningsarbete efter stormar, genom att visualisera skador och den geografiska omfattningen av strömavbrott.

UTVECKLAD AV ABBs KANADENSISKA BOLAG
I samarbete med sin kund, Harris Corporation, är det ABBs kanadensiska rörelse som utvecklat interferometern, som alltså är ett kritiskt element för ett av instrumenten som utgör nästa generation av amerikanska meteorologiska satelliter, ”Cross-track Infrared Sounder” (CrIS). ABB ”Measuring & Analytics Business Unit-anläggningen” i Quebec City, Kanada, har haft mer än 200 anställda inom ramen för arbetet med CrIS-programmet.
– ABB har genom sina anläggningar i Quebec City byggt upp vad som är hjärtat av det atmosfäriska ekolodet för JPSS-1-satelliten, ett mycket viktigt inslag i detta uppdrag. Vårt team har också byggt ett liknande system för föregångaren till JPSS-1, Suomi-NPP-satelliten, i omloppsbana sedan 2011, säger Marc Corriveau, GM för den lokala affärsenheten – Industrial Automation Measurement & Analytics Canada.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title