Annons

SCM: ”Iptor seglar på framgångsvåg i Norden med SaaS- och molnfokus”

Det har som sagt hänt en del runt bolaget det senaste året. En milstolpe är att Iptor köptes av Bregal Unternehmerkapital i januari, samtidigt som VD, Jayne Archbold och CMPO, Christopher Catterfeld, gick in med investeringar som gjorde dem till delägare i bolaget; som i dagsläget har 1250 kunder med 4000 installationer i mer än 40 länder.

Iptor har under ett par år letts av Jayne Archbold och Christopher Catterfeld. Bolagets produktportfölj har bl a utvecklats genom nya plattformen Aperīo./Supply Chain Effect

SaaS OCH ”MANAGED CLOUD” I FOKUS
Efter detta tycks också affärerna ha gått bra, när bolaget idag meddelade att man tagit hem följande beställningar:

• Svenska bolaget Axel Christiernsson har ökat sina investeringar i Iptor genom att satsa på Iptor DC1, en SaaS-lösning, för att förbättra effektiviteten och förenkla processerna. Företaget, som har produktionsanläggningar i Sverige, Nederländerna, Frankrike och USA och är verksamt globalt, behövde framtidssäkra sin teknik, vilket man menar sig ha gjort genom Iptor DC1, som sägs, ”korta ner tidskrävande processer, bli mer strömlinjeformad och säkerställa kapacitetsflexibilitet utan extra kostnad – och alltid under hög tillgänglighet på applikationer.”

• En annan satsning är att den finska lyxbåttillverkaren, segelbåtar, Nautor har investerat i Iptor SaaS för att driva effektivitet och expansion genom att uppgradera till Iptor DC1 v11 och Project Chain Management.
”Genom bytet från sin tidigare on premise-programvara till SaaS följer att Iptor nu tar hand om Nautors hela ERP-plattform och infrastruktur, som gör det möjligt för företaget att fokusera på sin kärnverksamhet.”

SLANGKOPPLINGAR OCH HYDRAULIK
• Vidare har huvudkontoret hos norska Tess – som producerar specialslangar, slangkopplingar och andra produkter relaterade till hydraulik och ”subsea” och också är landets största distributör av svets- och gasutrustning – har valt Iptor som leverantör av Cloud Managed Services, som driver Iptor DC1. Iptor ersätter Tess nuvarande webbhotell. Med produkter distribuerade genom mer än 140 servicecentra över hela landet, alla med lokalt anpassade produkter, tjänster och lager, var möjligheten att vara flexibel och bättre hantera kapacitetsfluktuationer utan ytterligare investeringar, en nyckelfaktor i valet av Iptor.

En 3D-modell av en lastbilösaxel från VTA Tekniikka.

• Slutligen har alltså finska VTA Tekniikka Oy uppgraderat till Iptor DC1 v11. Företaget, som importerar och säljer lyftanordningar och temperaturutrustning för lastutrymmen plus specialteknik för lastbilar, behövde en tekniklösning som gör det möjligt att effektivt och enkelt hantera sin verksamhet, vilket möjliggör kapacitetsflexibilitet samtidigt som kvalitetsnormerna bibehålls. Förutom uppgraderingen implementerar VTA Tekniikka Oy också Iptor Aperio open API-plattform. Detta gör det möjligt för VTA Tekniikka Oy att dra nytta av flexibiliteten i avancerade API-baserade integrationer och mobila lösningar.

MICROSERVICE-UPPLÄGG
Jayne Archbold säger i en kommentar att trots tuffa utmaningar det senaste halvåret har företagen också värderat upp betydelsen av effektiv drift, distribution och skarpa leveranskedjor.
– Det har egentligen aldrig har varit viktigare än nu och teknik spelar en avgörande roll i detta. Våra kunder har insett behovet av att fortsätta investera i sin IT och vi är mycket glada över att de har visat förtroende för Iptor. Vi har gjort betydande investeringar i vår teknik under de senaste 18 månaderna och lagt stor vikt vid att bygga ett långsiktigt partnerskap med våra kunder.
Hon pekar också på att bolagets mikroservice-orienterade molnplattformar och användningen av smarta teknologier erbjuder ”ett övertygande värde till kunder inom sektorerna Technical Wholesale, Pharma och Publishing.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title