Annons

Semcon och XMReality: Smartare produktinfo med AR

Semcon går in i ett nytt samarbete med AR-utvecklaren XMReality för att förbättra användarupplevelsen av produktinformation med hjälp av ”förstärkt verklighet” (AR, Augmented Reality). Genom smart visualisering blir det lättare för servicetekniker att få rätt information och därmed lösa problem bättre.
- Kombinerat med vår kompetens inom produktinformation kommer vårt samarbete att skapa nya möjligheter för våra kunder och deras slutanvändare, säger David Sondén, chef för produktinformationsavdelningen på Semcon. Han fortsätter:
- AR gör det ännu enklare att stödja servicetekniker genom att visualisera och dela information på rätt sätt och i rätt tid.

Perfekt match för XMRealityr mjukvara. Genom samarbetet med XMReality kommer Semcon att bygga ut sitt digitala erbjudande på produktinformationssidan.
AR används redan i projekt för att göra det enklare och snabbare för servicetekniker att få rätt information, men AR-konceptets styrka går en stor framtid till mötes och redan nu befinner sig teknologin på en sådan nivå att det finns en hel del lågt hängande frukter att plocka.
Nya digitala verktyg gör kort sagt komplexa produkter och system lättare att använda och underhålla.
– Detta är ett annat exempel på hur Semcon hjälper sina kunder att optimera sin eftermarknadsaffär, säger David Sondén.
– Vi ser fram emot att sätta igång samarbetet med Semcon, säger Johan Castevall, VD för XMReality. Deras förmåga att visualisera information är en perfekt match för vår AR-lösning med fjärrledning. Samarbetet ligger också i linje med vår strategi för att skapa partnerskap med företag som kompletterar oss väl.

Sjätte generationens lösning. Om XMReality kan noteras att deras produkt, XMReality Remote Guidance, så sent som i november 2017 kom ut i sin sjätte generation.
Denna version av programvaran förstärkte ytterligare företagets position inom kunskapsöverföring med hjälp av augmented reality (AR). Den nya versionen har bland annat försetts med ett helt nytt gränssnitt för ett mer effektivt användande och snabbare uppkoppling.
Nytt i generation 6 är även möjligheten till kommunikation telefon till telefon, något som tidigare inte varit möjligt och som ytterligare belyser mjukvarans hårdvaruoberoende.

 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title