Annons

SIMULERING & ANALYS: Altair fortsätter köpronden och förvärvar dataanalyslösning

Altair-chefen, James R Scapa, kommenterar köpet med att förvärvet avsevärt stärker bolagets portfölj för komplett dataanalys (DA), ”som redan erbjuder användarna kraften att förstå, transformera, agera på och automatisera sin data.”
– Maskinlärning blir en viktig del av verksamheten, men ofta är hindren för att bygga ML-modeller för höga för att komma igång. För mycket data, inte tillräckligt med datavetenskaplig expertis och osäkra eller oskalbara produktionsmiljöer kan alla hindra ett företag från att genomföra sin dataanalysvision. Det är där RapidMiner kan vara transformerande, sa han vidare.

Lägger kraften i molnet

RapidMiners molnplattform lägger till styrkan i molnet, vilket ger ytterligare skala och styrning till lågkodsplattformen. Denna multi-tenant, SaaS-förberedda version gör det möjligt för organisationer att öka sina datavetenskapliga arbetsbelastningar enkelt och säkert, noterar Alötair i pressmaterialet.

Man hävdar vidare att RapidMiner ”resonerar med användare i dataanalysgemenskapen tack vare sin begåvade, praktiska tekniska team med årtionden av erfarenhet, ledd av grundaren och tekniska chefen Dr. Ingo Mierswa, som kommer att ansluta sig till Altair.”
Under Mierswas ledning har RapidMiner utvecklats till en banbrytande lösning för hela konceptet med visuell, förklarlig datavetenskap och var den första plattformen som introducerade automatisk datavetenskap, textanalys, automatiserad funktionsteknik, djupinlärning och mer.
– Altair och RapidMiner delar samma vision att göra dataanalys tillräckligt enkel för alla användare, men skalbar, styrd och säker nog för alla företag, kommenterade Mierswa, och fortsatte: ”Vi ser detta som en otroligt spännande möjlighet att se våra lösningar växa över hela världen och expandera till ett större, kraftfullare ekosystem.”

Altair-basen, James Scapa, hävdade vidare att RapidMiner stärker Altairs DA-marknadsposition i flera vertikaler – särskilt tillverkning och finansiella tjänster – genom branschexpertis och branschspecifika ML-tekniker och datakällor. RapidMiner finns redan nu bredvid dussintals befintliga Altair-produkter i dessa vertikaler. I och med köpet kommer nya och befintliga kunder som enkelt kommer att kunna få tillgång till befintliga Altair- och RapidMiner-produkter genom Altairs enhetslicens-modell.

Programmet kommer vidare att integreras med befintliga verktyg, som Altair Knowledge Studio, Altair SmartWorks och Altair SLC, för att tillhandahålla en omfattande, kodvalfri, flerspråkig, SaaS-förberedd, molnskalig plattform för företagsdataanalys och datavetenskap.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title