Annons

SIMULERING & ANALYS/HPC: Köpet som vässar Altair på arbetsbelastning och optimering

Simuleringsföretaget Altair köper HPC-bolaget Univa. Det är dagens stora nyhet på CAE-området. Univa är mest känt som en utvecklare av lösningar för hantering av arbetsbelastning, schemaläggning och optimering av högpresterande datorer (HPC, High Performance Computing), både lokalt och i molnet.
- Altair har investerat signifikant och kraftfullt i HPC och molnteknologi under flera år. När vi nu kan lägga Univas teknik och deras mycket erfarna team till vår organisation cementerar detta ytterligare vår ledande ställning på detta snabbt rörliga område, säger Altairs CEO, Jim Scapa, i en kommentar.

Altair konstaterar i sitt pressmaterial vidare att Univas ”Grid Engine”, ett distribuerat resurshanteringssystem som optimerar arbetsbelastningar och resurser i datacenter, förbättrar ROI (Return on Investment) för att man med lösningen uppnår bättre resultat snabbare.
Bolagets andra huvudprodukt, Univa Navops Launch, hjälper migrerande HPC-arbetsbelastningar till molnet genom att ge realtidsinsikter om arbetsbelastningar och utgifter, med fullständig synlighet för HPC-molnresurser.

Altair konstaterar också att de kommer att fortsätta investera i Univas teknik för att stödja befintliga kunder, samtidigt som de integreras med Altairs HPC- och dataanalyslösningar.
Någon köpeskilling avslöjas inte.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title