Annons

SIMULERING & ANALYS: Vässade funktioner för trådlösa anslutningar, AEC och elektronik i nya Altair Simulation 2022

Vassare lösningar för utveckling av produkter för en mer uppkopplad framtid är alltså en pelare i den uppdaterade versionen av Simulation.
Om vi börjar med trådlösa anslutningar så innehåller mjukvaran nu funktioner som hjälper användare att simulera antenner med exceptionell noggrannhet. Man får också snabbare resultat relaterat till vässade algoritmer för prestanda och man dessutom kan lösa större problem och bredda användarnas verktygslåda för avancerade ADAS-program (Advanced Driver-Assistance Systems).
Altair Simulation 2022 stöder vidare automatiseringen av realistiska 5G-mönster med strålningshöljen och innehåller funktioner som nya hybridmönster för strålföljning och roterande doppler-effekter för strålbaserade lösare.
Dessutom inkluderas flera funktioner för trådlös anslutning som stöd för förbättrad beräkningsprestanda när man simulerar större, mer komplexa antenner och miljön de ska användas i. Användare drar nytta av kraftfullheten för att bättre simulera karakteriseringarna av fullvågsantenner och antennsystem så att de på ett tillförlitligt sätt kan analysera trådlösa system.
Användare får som sagt också förbättrade ADAS-verktyg, som beaktar bättre sensortyper som ultraljud, vilket ökar antalet sensorer som kan simuleras tillsammans. Andra nya ADAS-funktioner inkluderar tillägg av fler verktyg som är applikationsspecifika och för efterbehandling, såsom frekvensmodulerade FM-CW (Continuouus Wave) radarsimuleringar som riktar sig till ADAS-applikationer.

Konstruktionsstandarder för flera ytterligare länder stöds nu i S-FRAME, här visas ett höghustorn av stål och betong med dubbla konsoler. BILD: SOM

Verktyg för motståndskraftig, hållbar AEC-design
Altair Simulation 2022 innehåller också en rad uppdateringar för AEC, inklusive stöd för flera nya byggstandarder. Nu kan användare få tillgång till alla lösningar med Altair Units-licenser och kan välja de AEC-lösningar som passar dem vid rätt tidpunkt under hela projektets arbetsflöde. Altair Units funktioner som nyligen blivit tillgängliga inbegriper de tidigare programvaruprodukterna som ingår i S-FRAME såväl som SimSolid snabbanalys, HyperWorks avancerade meshing, simuleringar av vindbelastningar genom beräkningar av dynamiska fluider (CFD, Computational Fluid Dynamics) och mycket mer.

Verktyg som S-CONCRETE, S-FRAME och S-FOUNDATION som minskar projektkostnader och tider för design för konstruktörer, fortsätter att expandera i Altair Simulation 2022 och inkluderar nu inbyggda regelverk för olika amerikanska, kanadensiska, europeiska och asiatiska nationer så att projekt och design hörsammar de senaste bestämmelserna för säkerhet och material.

Annat är S-TIMBER som hjälper ingenjörer och arkitekter att möta den ständigt växande efterfrågan på hållbara byggnader och strukturer. I S-TIMBER ingår avancerade analysfunktioner och man kan simulera de strukturella responserna på seismiska belastningar enligt NBCC-, ASCE- och IB-förordningar. Dessutom ger det användarna förbättrad kontroll över modellering av paneler för att utforma CLT, limträ och sågade timmerelement för att hörsamma regelverk, så att projekt kan levereras i tid inom givna parametrar för budget och design.

Altair PollEx möjliggör PCB-verifiering med de mest populära ECAD-programmen, inklusive Altium Designer, som visas här i kombination med det kostnadsfria verktyget Altair PollEx för Altium.

Accelererande utveckling av smarta enheter
Vi var i ingressen inne på att Altair Simulation 2022 innehåller fler funktioner för kretskort och elektroniska designverktyg, som förbättrar användarnas förmåga att designa och implementera smarta komponenter, produkter och system. Altair PollEx har nu utökad funktionalitet för verifiering av designer, signalintegritet och modellering av tryckta kretskort (PCB, Printed Circuit Board). Den innehåller också verfiering av tvärsonderingar som DFx Excel-resultat och en direkt ECAD-länk till Pulsonix och Altium Designer. Den senare funktionen ingår också i PollEx för Altium, ett kostnadsfritt verktyg som nyligen släppts och gjorts tillgängligt för alla kunder med Altium Designer.

Användare kan dra nytta av uppdateringar av Altair SimLab, där typisk funktionalitet för applikationer såsom dropptest, multifysikanalys för PCB och simulering av termisk hantering ingår som kan behandla hela system. Och Altair Simulation 2022 introducerar också nya verktyg för kraftelektronik och motorenheter, inklusive PSIM, som kan hantera simulering och design för strömförsörjning, motorenheter, styrsystem och mikronät.

Med ett direkt ODB++-gränssnitt för PCB-modeller kopplar Altair SimLab samman ECAD-världen till 3D-strukturell och termisk simulering.

Lösningar för varje steg i produktutvecklingen
Altair Simulation 2022 innehåller också en mängd uppdateringar som stärker Altairs modellering av system, analyser av finita element, utveckling och utforskning av idéer för design samt lösningar för att kunna få till stånd tillverkning. Uppdateringar av produkterna Activate, Compose, HyperWorks och Inspire hjälper användarna att ta sig an nya utmaningar och ger dem nya bibliotek för maskininlärning, en interaktiv verktygslåda för att skapa användargränssnittet utan kodning, mer avancerade arbetsflöden för simulering och tillverkning och andra analysfunktioner så att de kan optimera sina designer och visualisera även de mest komplexa produkter och utmaningar.

Sist men inte minst inbegriper Altair Simulation 2022 nya funktioner som kraftigt förstärker Altairs lösningar för analyser av fluider, termisk multifysik och strukturer. Verktyg som AcuSolve, nanoFluidX, EDEM, MotionSolve, Flux och FluxMotor, OptiStruct, Radioss och SimSolid ger användarna möjlighet att tillämpa simulering på nya användningsområden, använda nya sätt att lösa fysiska problem, bättre integrera relaterade verktyg för elektrifiering, simulera hållfasthet, styvhet och andra fysiska egenskaper och dra nytta av nya optimeringsfunktioner som ger bättre och effektivare designer.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title