Annons

Software République ett år senare: Flera passerade milstolpar i större franskt/europeiskt industriprojekt kring mobilitet

Så här ser det ut:

  • Skapande av en ”GIE” (Groupement d’Intérêt Economique, eller ekonomisk intressegrupp) för att utveckla Software Républiques verksamhet och övervaka projektinkubation inom det kollaborativa ekosystemet.
  • Lansering av Software République-inkubatorn i mars 2022, med ett skräddarsytt supportprogram för att påskynda gemensamma projekt och stödja startups. Fem startups inkuberas för närvarande: Angoka, Geoflex, Parcoor, Vianova och Wattpark.

Modellering av trafikflöden
Vidare annonserades fyra slutförda projekt under förra veckan, vilka i sig är en del av mer än 30 som för närvarande pågår:

  • En ”upptäck och svara” cybersäkerhetslösning: Cybersäkerhet är en av mobilitetens stora utmaningar. Orange – via sitt dotterbolag Orange Cyberdefense – Renault Group och Thales, tillsammans med startupen Parcoor, tillkännager samdesignen av en lösning för att upptäcka cyberattacksförsök, analysera dem och ge ett snabbt svar som skyddar fordonet. Denna lösning, baserad på artificiell intelligens och maskininlärning, kommer att användas i Renault-fordon med start 2025. Projektet stöds av BPIfrance.
  • Ett verktyg för att modellera fordonsflöden: Säkerhet och trafikflöde är stora utmaningar för flera geografiska trafikområden. Dassault Systèmes, Orange och Renault Group utvecklar ett verktyg för att modellera fordonsflödet. Ett pilotprojekt lanserades med regionen Corrèze i Frankrike. Detta verktyg förser territorier med nyckeldata om trafik, infrastrukturförhållanden och säkerhet så att de kan optimera underhålls- och byggkostnader.
Cheferna i bolagen som utgör grundpelarna i Software Republique. Dassault Suystemes CEO, Bernard Charles är placerad som tvåa fr v.

Intelligent tvåvägsladdnings-station

  • Ett projekt för en intelligent och säker tvåvägsladdningsstation: Som svar på utmaningar inom säkerhet, suveränitet och integration av elbilsladdningsnätverk lanserar Orange, Renault Group, STMicroelectronics och Thales ett gemensamt utvecklingsprojekt fokuserat på laddningsintelligens stationer i samarbete med Mobilize, ett varumärke från Renault Group. Projektet kommer att presenteras i slutet av 2022.
  • Software République Academy för att tillgodose behov inom cybersäkerhetskompetens: För att möta ökande behov relaterade till rekrytering och cybersäkerhetskompetens har de sex partnerna tillkännagivit två utbildningsprogram som börjar i september 2022. Det första kommer att kombinera ett urval av partners cybersäkerhetsutbildningsmoduler för Software République ekosystem. Den andra, i samarbete med den franska cybersäkerhetsskolan Ecole 2600 och den franska ingenjörsskolan för digital teknik EFREI, kommer att skapa två lärlingsprogram för högre utbildningsnivåer på tre till fem år.

Senast 2025 siktar Software République på att lansera 10 nya produkt- och tjänsteerbjudanden, inkubera mer än 50 startups och föreslå tjänster till minst 50 territorier.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title