Annons

TECHNIA i PLM-partnerskap med japanska Dassault-specialisten NDES

EN AV TECHNIAS STARKASTE DISTANSER. Att svenska Addnode-ägda PLM-konsulten TECHNIA har stora globala ambitioner behöver ingen tvivla på. Bolaget är redan som det är Dassaul Systemes globalt ledande dedicerade partner på VAR-sidan. Det som en gång inleddes med en nordisk satsning har med tiden expanderats till Europa, Nordamerika och Asien. Och expansionsviljan visar inga tecken på att avta. Tvärtom, idag annonserar CEO Magnus Falkman att man ingår ett nytt, strategiskt partnerskap med NTT Data Engineering Systems Corporation (NDES), vilket är en ledande leverantör av PLM-lösningar i Japan. TECHNIA, som vid sidan av en rad egna mjukvarulösningar inom PLM och ERP, är mycket skickliga på det mesta som relaterar till Dassaults PLM-plattform, 3DEXPERIENCE, kommer att arbeta tillsammans med NDES för att förse de senare ska kunna förse sina kunder med världsledande PLM-implementerings-tjänster, tveklöst en av TECHNIAs främsta PLM-distanser. ”Detta transformativa samarbete kommer att genomföras sömlöst i enlighet med villkoren i affärsavtalet,”skriver TECHNIA i sin pressanmälan.
- Det blir en synnerligen betydelsefull resa vi nu ger oss ut på tillsammans med NDES genom vårt strategiska partnerskap, säger TECHNIA-chefen Magnus Falkman i en kommentar. Tillsammans kommer vi att påskynda implementeringen av innovativa PLM-lösningar för japanska tillverkande kunder, vilket säkerställer att de behåller sin position i framkanten av tekniska framsteg.
Precis som TECHNIA jobbar man alltså primärt med 3DEXPERIENCE-plattformen och då med sub-PLM-appar som: CATIA V5 och V6 (CAD), ENOVIA (cPDm), SIMULIA (simulering och analys), DELMIA (produktionshantering och styrning) och ICEM Surf (klass A-ytmodellering). Men NDES finns också med på ERP-sidan med lösningar som stödjer hantering av mänskliga resurser, redovisning, ekonomi och andra företags ryggradsfunktioner.
Kombinerat med TECHNIAs kraftfulla förmågor och programlösningar på implementations- och driftssidan finns här en hel del att hämta.

Tittar man på hur NDES’ lösningsportfölj ser ut finns en rad likheter med det som TECHNIA satsar på. Lösningarna sträcker sig från sub-PLM-bitar som CAD/CAM/CAE-system till stöd för produktdesign och utveckling; PLM-lösningar i allt ifrån integrerad informationshantering och produktplanering till design, utveckling, produktion och underhåll. Lägg till detta moln-, tekniska- och produktionsdesign-tjänster så växer bilden av en tämligen komplett PLM-aktör fram.
Det handlar i detta, precis som för TECHNIA, om lösningarna på 3DEXPERIENCE-plattformen: CATIA V5 och V6 (CAD), ENOVIA (cPDm), SIMULIA (simulering och analys), DELMIA (produktionshantering och styrning) och ICEM Surf (klass A-ytmodellering).
Men man finns också med på ERP-sidan med lösningar som stödjer hantering av mänskliga resurser, redovisning, ekonomi och andra företags ryggradsfunktioner.
Kombinerat med TECHNIAs utstående förmågor och programlösningar på implementations- och driftssidan finns här en hel del att hämta.

– Det blir en synnerligen betydelsefull resa vi nu ger oss ut på tillsammans med NDES genom vårt strategiska partnerskap, säger TECHNIA-chefen Magnus Falkman.

Vilka är NDES?
Med ett gediget rykte inom PLM och verkstadsindustrin är NDES känt för att konsekvent leverera kvalificerad affärskonsultation och transformationslösningar relaterat till både PLM och ERP. ”Deras expertis ligger i att tillhandahålla noggranna och heltäckande, detaljorienterade lösningar som tillgodoser deras kunders unika behov,” skriver TECHNIA i sitt pressmeddelande kring det annonserade partnerskapet.
NDES är en spelar som f ö funnits med länge på produktutvecklingsarenan med rötter som går tillbaka till 1977, när informationssystemavdelningen på Hitachi Zosen Corporation delades av för att bilda det oberoende företaget Hitachi Zosen Information Systems. Företagsnamnet, NTT DATA ENGINEERING SYSTEMS, antogs 2006 när NTT DATA Corporation blev huvudägare.  

Ska underlätta sömlös integration av TECHNIAs PLM-expertis i japansk industri
TECHNIA kommer i och med avtalet att arbeta hand i hand med NDES för att tillhandahålla tjänster och support för deras omfattande produkterbjudande. Detta strategiska partnerskap syftar till att underlätta den sömlösa integrationen av TECHNIAs PLM-expertis inom japansk tillverkningsindustri, vilket tar itu med branschens ständigt föränderliga behov och utmaningar. Detta troligvis med betoning på implementationsbitarena.

Samarbetet mellan TECHNIA och NDES betecknar en milstolpe i deras individuella resor och understryker ett gemensamt engagemang för att driva excellens i PLM-implementering.
NDES CEO, Kazuhisa Higashi, säger i en kommentar att partnerskapet kommer att kunna ge mer värde till fler kunder:
– NDES kommer att börja leverera TECHNIA-mjukvara, och vi kommer att utöka utbudet av förslag på tjänster och konsulttjänster ytterligare med hjälp av TECHNIAs PLM-expertis. NDES och TECHNIA kommer att fortsätta. att sätta strategiska mål och göra ansträngningar för att göra det möjligt för japanska tillverkningskunder att alltid leda världens tillverkningsindustri.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title