Annons

Volvo Trucks får 190 miljoner i amerikanskt miljöstöd för 70 VNR el-lastbilar

Volvo Trucks berättar i pressmaterialet att man kommer att leverera de EPA-finansierade VNR Electric-lastbilarna till södra Kaliforniens flottoperatörer med början 2021 till och med tredje kvartalet 2022.
Meddelandet kommer parallellt med att Volvo Lastbilar närmar sig den officiella kommersiella lanseringen av sin VNR Electric-lastbilsmodell senare i år.

HELHETSPLAN FÖR FRAMGÅNGSRIK
INTRODUKTION AV BATTERIDRIVNA EL-LASTBILAR
Volvo Trucks kommer att utnyttja de mest värdefulla lärdomarna och erfarenheterna från det egna Volvo LIGHTS-projektet (Low Impact Green Heavy Transport Solutions). Det handlar här om ett samarbetet med bl a South Coast AQMD och 13 andra organisationer för att utveckla en helhetsplan för framgångsrik introduktion av batterielektriska lastbilar och utrustning till marknaden i stor skala. Kombinerat med de andra 25 lastbilsdistributionerna genom Volvo LIGHTS-projektet har Volvo Trucks åtagit sig att leverera nästan 100 VNR-elektriska lastbilar till regionen, för att utveckla utsläppsfria godstransporter.
– Detta bidrag ger Volvo Trucks ett utmärkt tillfälle att ytterligare påskynda framgången med det ekosystem som designats genom Volvo LIGHTS-projektet för att stödja en omfattande användning av batterielektriska tunga lastbilar, säger Peter Voorhoeve, CEO för Volvo Trucks North Amerika. Vi applåderar EPA och South Coast AQMD för att ta itu med de viktigaste frågorna när det gäller att främja elektromobilitet och stimulera teknikinvesteringar i regionen och är stolta över att de fortsätter att lita på oss för att leda tillväxten av klass 8-utsläppsfria fordon.

Volvo LIGHTS: En el-lastbil under karossen.

FINANSIERING AV EL-INFRASTRUKTUR INGÅR
EPAs ”Targeted Air Shed Grant Program” fokuserar på de regioner som har störst föroreningar sett till av ozon och PM-partiklar (PM), inklusive Kaliforniens ”South Coast Air Basin”. Förkortningen PM står i detta för ”Partculate Matter”, liktydigt med en blandning av fasta partiklar och flytande droppar som finns i luften. Vissa partiklar, som damm, smuts, sot eller rök, är tillräckligt stora eller mörka för att ses med blotta ögat.
South Coast AQMD är den byrå som ansvarar för att uppnå statliga och federala luftkvalitetsstandarder för denna region – inklusive länen Los Angeles, Orange, San Bernardino, Riverside och Coachella Valley.
– EPAs ”Targeted Air Shed Grant” har gjort det möjligt för denna byrå att fortsätta samarbeta med Volvo Trucks för en snabb utplacering av närmare 100 tunga lastbilar utan utsläpp, säger Wayne Nastri, CEO för South Coast AQMD. Han fortsätter:
– Innovativa samarbeten som detta är nyckeln till att ge ren luft till södra Kalifornien. Vi på byrån är glada över att kunna finansiera laddningsinfrastrukturen för att stödja dessa nya tunga lastbilar som kommer att fungera i luftföroreningsmässigt missgynnade samhällen.

VOLVO TRUCKS SAMLAR IN DISTRIBUTIONSDATA
De 70 Volvo VNR Electric-lastbilarna som utnyttjas genom detta bidrag förväntas ge långa utsläppsminskande fördelar. Vi talar om minskningar på över 152,63 ton NOx, 1,317 ton PM2,5 och 53 160 ton koldioxid. Som en del av projektet kommer South Coast AQMD att leda ett dataanalysarbete för att utvärdera den fulla effekten av möjligheter till utsläppsminskningar som kommer med batteri-elektriska lastbilar.
Volvo Trucks kommer också att samla in distributionsdata för att ytterligare förfina de totala ägandekostnadsberäkningarna, inklusive faktiskt fordonsunderhåll och bränslekostnadsbesparingar – vilket kan bli ännu lägre i kombination med standardkrediter och låga koldioxidutsläpp. Lärdomar från detta projekt, menar man, ”kommer att göra det möjligt för Volvo Trucks att finjustera produktionen vid fabriken i New River Valley i Virginia, vilket i sin tur möjliggör sömlös integrering av VNR Electric-lastbilsmodellen i tillverkningsprocessen för optimerad kvalitetsproduktion.

Peter Voorhoeve, president för Volvo Truck Nordamerika. ”Med detta bidrag ger Volvo Trucks ett utmärkt tillfälle att ytterligare påskynda framgången med det ekosystem som designats genom Volvo LIGHTS-projektet för att stödja en omfattande användning av batterielektriska tunga lastbilar,” säger han.

– Volvo Trucks stöder våra banbrytande kundparker för att bana väg för en verklig, hållbar transportframtid. Den stora volymen av tidiga Volvo VNR Electric-distributioner i södra Kalifornien hjälper oss att starta årets framgångsrika kommersiella lansering i Nordamerika, konstaterade Voorhoeve.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title