Annons

ERP: Implema först i Sverige med fast pris på helt system

Ett fast pris för ett komplett affärssystem – det låter kanske allt för bra för att vara sant, men det är nu precis vad SAP-partnern Implema lanserar. Man blir därmed den första systemleverantören i Sverige med en lösning med fast månadsavgift.
Det är förstås molnet som gör detta möjligt och den lösning som ligger i botten på Implemas erbjudande är SAP S/4HANA Cloud och det gäller för företag inom handel och distribution, där implementering och uppgraderingar är inkluderad i abonnemangsavgiften.
- Redan idag kan vi implementera affärssystem snabbare än någon annan. Denna lösning är unik i att implementering och uppgradering ingår i abonnemangskostnaden. Det ger kunderna en ökad säkerhet och ett kostnadseffektivt sätt att se till att de alltid har ett uppdaterat affärssystem fyllt med all den senaste utvecklingen med en förutsägbar månadskostnad, säger Jörgen Aronsson, VD på Implema.

Implema har alltid varit en proaktiv aktör på ERP- och affärssystemarenan. Man är känd som en implementör som alltid levererar snabbt, på budget och i tid. Detta är särskilt värdefullt när det gäller bolagets SAP-arbeten, där den tyska affärssystemjättens lösningar inte haft rykte om sig att vara snabbimplementerade och enkla att få igång. Kapabla system, ja, men som sagt intehelt okomplicerade att få igång.
Det är heller ingen tillfällighet att Implema fyra år i rad fått utmärkelsen SAP Business Partner of the Year, samt är global återförsäljare för SAP.

Denna bakgrund ger Implemas erbjudande en god trovärdighetsfond. Lösningen, som kallas Implema Trade Solution, är branschanpassad och baserad på SAP S/4HANA Cloud och har utvecklats för att ge företag inom handel och distribution ett enkelt, kostnadseffektivt och skalbart sätt att utnyttja avancerad affärssystemteknik i molnet.

Från analytikerhåll tas nyheten emot positivt.
– Hela branschen inom handel och distribution håller på att omvandlas pga digitaliseringens drivkrafter och effekter, säger Jonas Andersson, ERP analytiker och VD på Herbertnathan & Co. Vi upplever att många små och medelstora handelsbolag har svårt att hitta en välpaketerad helhetslösning till detta. Därför ser vi väldigt positivt på att Implema nu väljer att lansera en branschpaketering och dessutom till en garanterad avgift som inkluderar implementeringen och minskar risken för kunden.

Komplett affärssystemlösning för handel och distribution
Så här ser det hela ut: Implema Trade Solution levereras med ett komplett paket av best practice-processer, som är standard-konfigurerade, testade och verifierade för företag som är verksamma inom handel och distribution. Lösningen är leveransklar och färdig för Go Live med en projekttid på 12-16 veckor.

Uppgraderingarna ingår
Kunderna betalar endast en abonnemangsavgift, där implementering och uppgraderingar ingår. Du använder alltid den senaste versionen av SAP S/4HANA Cloud, som uppdateras automatiskt varje kvartal.
Implema Trade Solution är vidare kvalificerad av SAP, vilket innebär att SAP har testat lösningen och att den nu säljs via SAP:s globala webbportal.

Skalbar tillväxt och framtidssäkrad innovation
Med Implema Trade Solution är det enkelt att lägga till ny funktionalitet och nya dotterbolag i systemet när behovet uppstår. Företag kan växa så snabbt som krävs utan att oroa sig för hur systemkartan påverkas. SAP S/4HANA Cloud är utvecklat för de nya teknologier som växer fram, som AI, Machine Learning och IoT. Du kan känna dig säker på att du alltid kan dra nytta av tekniska framsteg och vara rustad för att skapa nya innovationer.

– Vi ser mycket positivt på att våra samarbetspartners utvecklar nya tjänster för att dra nytta av SAP S/4HANA Cloud, säger Malin Teeling, försäljningsansvarig för SAP S/4HANA Cloud. Implemas nya tjänst är ett bra exempel på hur SAP:s produkter kan förpackas på ett effektivt sätt med licenser och implementering för att förenkla för våra kunder.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title