Annons

Förnybar el från Jämtkraft ska ladda Volkswagens elbilar i Sverige

Infrastrukturutbyggnaden för att möta elektrifieringen av landets fordonspark har börjat ta fart. Dagens exempel är Volkswagen Sverige och energiföretaget Jämtkraft, som inleder ett samarbete för att ta nästa steg inom elektrifieringen av transportsektorn.
Det första konkreta resultatet av samarbetet innebär att Volkswagens elbilskunder erbjuds möjlighet att ladda sina bilar med 100 % förnybar energi från Jämtkraft. Volkswagen-koncernen satsar offensivt på elbilar, vilket den kommande ID.-modellserien också visar.

Nu kommer kunder som köper en laddbar Volkswagen att erbjudas ett energiavtal med 100 % förnybar el från Jämtkraft. Första modellen i Volkswagens helt nya eldrivna modellserie ID., ID.3, lanseras på den svenska marknaden 2020 men är sedan 8 maj möjlig att förboka. Den får officiell säljstart i höst och i samband med detta startar också energierbjudandet via Jämtkraft. Detaljerna kring erbjudandet kommer att presenteras senare.

ID-serien tar sikte på koldioxidneutralitet
Volkswagens ambition är att ID. ska bli helt koldioxidneutral, vilket ställer krav på hela produktionskedjan men också framförallt på hur bilen laddas. Genom att erbjuda förnybar el till sina kunder så minskar man kraftigt en av de största delarna av elbilens klimatpåverkan.
− Det känns bra att kunna erbjuda våra kunder en helt koldioxidneutral bil och samarbetet med Jämtkraft ger oss möjlighet att hjälpa till att minska utsläppen som är kopplade till elbilens energianvändning. Vi tycker att det är inspirerande att tillsammans med Jämtkraft få utveckla erbjudanden till våra kunder som gör det enklare att leva hållbart, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen personbilar.
− Att vi arbetar tillsammans är en naturlig utveckling i strävan mot ett fossilfritt samhälle. Stora delar av transportsektorn är på väg att elektrifieras och Volkswagen har mycket höga ambitioner inom området, därför är det mycket glädjande att de ser oss som den partner de vill utvecklas tillsammans med, säger Erik Brandsma, VD Jämtkraft.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title