Annons

Rapport: ”Vartannat företag saknar digitaliseringsstrategi”

Nästan varannan företagsledare inom industrin, energisektorn, transportsektorn och bygg- och fastighetssektorn uppger att deras företag saknar en digitaliseringsstrategi. Detta trots att åtta av tio anser att digitaliseringen är viktig för det egna företaget. Det visar en ny rapport från Siemens.
– Digitaliseringen och artificiell intelligens kommer vara avgörande för att Sverige ska behålla sin internationella konkurrenskraft. Det sker nu en mycket snabb digitalisering av företag globalt, vilket gör att takten för den svenska utvecklingen behöver öka. Viktiga sektorer såsom bygg- och fastighet, industri, energi och transport bör satsa ännu mer på att ta tillvara de digitala möjligheterna, säger Göran Persson, divisionschef för "Digital Factory/Process Industries and Drives", på Siemens.

Siemens har låtit genomföra en undersökning bland 100 företagsledare i Sverige inom industrin, energisektorn, transportsektorn och bygg- och fastighetssektorn. Åtta av tio företagsledare uppger att digitaliseringen är viktig för deras företag. Men samtidigt saknar nästan varannan, 47 procent, en digitaliseringsstrategi.

– Digitaliseringen innebär stora möjligheter, därför rekommenderar vi alla företag att ta fram en digitaliseringsstrategi. För Sverige är det extra viktigt att företag inom industrin, energisektorn, transportsektorn och bygg- och fastighetssektorn gör det, eftersom de sektorerna är av central betydelse för Sveriges konkurrenskraft, säger Rikard Skogh, försäljningschef IoT på Siemens.

”Siemens IoT-lösning Mindspere ger försprång.” Siemens operativsystem MindSphere är ett öppet operativsystem för Internet of Things (IoT), som gör att företag kan koppla upp maskiner, system, databaser och infrastruktur till den digitala världen. Exempelvis har Siemens hjälpt en turbintillverkare att ”lyssna” på sin produktionsdata, skruva på produktionen och på så sätt få ett rejält försprång. Och en skotillverkare att börja ”prata” med sina sneakers för att ta fram nästa generations skor.

Undersökningen bland företagsledarna är en del av rapporten ”Från information till digital transformation – en rapport om digitalisering inom industrin, bygg- och fastighetssektorn, transportsektorn och energisektorn”.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title