”VÄNDE PÅ KUTTINGEN”: Det såg tufft ut i pipen när Katarina Gunnarsson tog VD-jobbet för Unit4 Nordic East…

För Unit4s relativt nye chef för de svenska och finska rörelserna (Nordic East), Katarina Gunnarsson, har de goda nyheterna stuckit ut sedan hon tillträdde i augusti 2018. Q4 2018 var bra och första kvartalet 2019 riktigt bra. De annonserade nya 2019-kontrakten har kort sagt varit flera, inte minst i perspektivet av att vissa tecken talar för att vi är på väg mot slutet av högkonjunkturen.

– Det är riktigt, säger Gunnarsson. Pipen såg rätt tuff ut vid mitten av 2018, men som helhet blev året bra utan att på något vis vara extraordinärt. Men fjärde kvartalet och sedan inledningen på 2019 har blivit bra och pipen ser nu riktigt lovande ut.

Marknaden svarar kort sagt bra på de lösningar som Unit4 lägger upp på bordet, hävdar Unit 4s Nordic East-chef, som basar för en av ERP-områdets ledande nordiska spelare med lokalt ca 300 anställda som via framför allt mjukvarusviten Business World och konsultingverksamhet omsätter runt trekvarts miljard. PLM&ERP News träffade henne på huvudkontoret i Solna för en diskussion om utmaningarna som följer i spåren av AI, automationslösningar, big data analytics, botar och annat som idag stöper om verksamheten hos bolagets kunder.