Annons

100 miljoner IoT-enheter kopplas ihop: Klart med Aeris köp av Ericssons IoT Accelerator och Connected Vehicle Cloud

Som PLM&ERP News tidigare rapporterat har amerikanska IoT-leverantören Aeris annonserat sitt köp av Ericssons IoT Accelerator (IoT-A)- och Connected Vehicle Cloud (CVC)-verksamheter och relaterade tillgångar. Under förra veckan meddelade bolaget att köpet nu är klart i alla delar och att arbetet med att integrera lösningarna i Aeris befintliga relaterade lösningar nu står högst på agendan. Klart är också att Ericsson kommer att äga en mindre andel i det nya, expanderade Aeris.
Den nya Aeris betjänar tusentals kunder inom ett brett spektrum av branscher – framför allt inom transport-, verktygs- och bilindustri, liksom hälsovårdssektorn – och kopplar säkert samman tiotals miljoner IoT-enheter och tillhandahåller intelligenta lösningar som gör att IoT-program kan skalas och bli framgångsrika, överallt.
Aeris Connected Vehicle-verksamhet kommer att hjälpa en växande lista av OEM-tillverkare för fordon att distribuera, tjäna pengar på och utveckla sina uppkopplade fordonsprogram.
I och med köpet ska noteras att det nya Aeris kommer att bli en betydligt större marknadsaktör. Kombinationen mellan det som Aeris hade och vad Ericsson tillför boet gör de sammanslagna verksamheterna till en av de största ”IoT first-plattformarna” för tjänster och hantering av IoT-uppkoppling, med operativa möjligheter över hela världen. I pressmaterialet skriver Aeris att man tillsammans med sitt ekosystem av partners över hela världen, ”kommer att fokusera på att leverera innovativa IoT-produkter, tjänster och lösningar till företag som accelererar digital transformation, driver operativ effektivitet och förbättrar kundnöjdheten.”

Ericsson IoT Accelerator används av mer än 9 000 företag för att hantera mer än 95 miljoner anslutna enheter med 20 miljoner eSIM-anslutningar globalt. Klart är också att Ericssons IoT-affärer inte har varit någon bra affär för bolaget. Enligt DCD har IoT-divisionen varit en förlustbringande enhet för den svenska leverantören; försäljningen förväntas minska kvartalsförlusterna med 24 miljoner dollar – drygt 250 miljoner kronor – för företaget.
Detta intressanta avtal, som annonserades i december 2022, får omfattande konsekvenser. Kombinationen Aeris och Ericssons IoT-plattformar kommer att koppla ihop över 100 miljoner IoT-enheter över hela världen, vi talar i detta om 190 länder. 

Marc Jones, styrelseordförande och CEO för Aeris.

– Vi ser fram emot att integrera Ericssons IoT- och Connected Vehicle-verksamheter för att skapa den nya Aeris. Vi har en lång historia av att föra intelligent innovation till IoT-utrymmet och har nu ytterligare talang, teknologi och partnerskap för att föra den innovationen till företag som vill förenkla, säkra och skala IoT runt om i världen, kommenterade Marc Jones, styrelseordförande och CEO för Aeris saken.

Bredare globalt foravtryck
Allmänt menar Aeris vidare i pressmaterialet att ett utökat IoT-partner-ekosystem och ett bredare globalt och regionalt fotavtryck kommer att göra det möjligt för multinationella företag att mer effektivt skala sina IoT-program. Dr Ong Geok Chwee, VD för Bridge Alliance, en av Aeris nya globala Communication Service Provider-partner, konstaterar i sammanhanget:
– Bridge Alliances samarbete med Ericssons IoT Accelerator har befäst vår position som IoT-porten till Asien-Stillahavsområdet, och presenterar en unik multi-inhemsk regional anslutning som stöds av våra marknadsledande medlemsoperatörer över vårt omfattande fotavtryck. Vi ser fram emot att arbeta med Aeris och utnyttja dess utökade IoT-portfölj och branscherbjudanden för att ge företagskunder mervärdestjänster genom våra alliansmedlemmar.

Förstår utmaningarna i samband med skalning
Men Aeris kommer inte bara att hjälpa företag att skala effektivt, utan också lösa andra vanliga affärsutmaningar inom IoT. Enligt Steffen Sorrell, forskningschef på Kaleido Intelligence,
– Äktenskapet mellan Aeris och de tidigare Ericsson-företagen ger en kombination av global infrastruktur konstruerad för att möta specialiserade företags cellulära IoT-kunder och en mängd expertis för att förstå utmaningarna i samband med skalningsinstallationer över flera internationella mobilnät, säger Sorrell.

Med en historia av IoT-erfarenhet som sträcker sig över två decennier, ett säkerhetstänkande och ett växande ekosystem av globala partners, kommer Aeris att driva den framgångsrika, hållbara tillväxten av både IoT- och Connected Vehicle-marknaderna och ge intelligent innovation till våra kunder och den globala IoT-marknaden.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title