Annons

Vassare anläggningsunderhåll: Ides och Sigma tecknar partneravtal

Sigma IT Consulting och mjukvaruutvecklaren Ides har ingått ett strategiskt partneravtal. Det handlar om ett paket av tjänster och system för anläggningsindustri, byggt på Ides MasterConcept-plattform. 

I centrum för lösningen står Ides programplattform MasterConcept. Denna lösning är uppbyggd kring de grundläggande elementen inom anläggnings- och BIM-modellering. Den omfattar alltså om sånt som objekt, individer och artiklar. MasterConcept hanterar i detta tekniska aspekter som bilder, 3D-modeller, CAD-filer i kombination med underhåll och tekniska anläggningsdata genom hela livscykeln.

Fungerar som implementationspartner. Sigma IT Consultings roll i upplägget är att fungera som implementationspartner och man erbjuder nu tjänster och system baserade på MasterConcept- plattformen. Bolaget kan därmed implementera ett tekniskt dokumenthanteringssystem kombinerat med teknisk anläggningsdatahantering, helt integrerat med affärsprocesserna kring underhåll.
– Med en så erfaren partner som Sigma får våra kunder den bästa professionella vägledningen i att implementera vårt system i kombination med kritiska affärsprocesser i en komplex IT-infrastruktur, säger Ideschefen, Lars Geidne.

Plattformen MasterConcept är

– Med MasterConcept flyttar vi fram affärsprocessen för underhåll till ett tidigt skede i anläggningsprojekten istället för efter projektleverans som det görs idag. Genom att samla och strukturera alla tekniska data i ett centralt system redan i början av projektet får våra kunder en plattform med data som är avgörande ur ett livscykelperspektiv, avslutar Peter Lorenz, Manager, Asset by Sigma.

Tekniska anläggningsdata. Sigmabolaget ifråga är en del av Sigma Group. De senare har över 3 400 medarbetare i elva länder och ägs av Dan Olofsson-familjens holdingbolag Danir.
När det gäller Ides ska konstateras att koncernen funnits med länge på mjukvaruutvecklingsområdet, ända sedan 1985. MasterConcept-lösningen är bolagets programvara för skapande och organisering av tekniska anläggningsdata, byggnadsteknisk information och tekniska produktdata under ett projekts alla faser: konstruktion, projektgenomförande, underhåll och framtida driftanalyser. Med lösningen kan man strukturera affärsrelaterad- och operationell information, som projektdokumentation, tekniska data om objekt, informationsobjekt, 3D-modeller, CAD-dokument samt Microsoft Office-dokument.

 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title