Annons

Telenor sätter nytt svenskt hastighetsrekord i 5G-test

Telenorkoncernen har under det senaste året genomfört flera omfattande 5G-piloter. I november 2018 genomfördes Skandinaviens första 5G-test och i september i år inleddes Skandinavien största pilot i norska Elverum. Idag genomförde Telenor Sverige ett 5G-test i 3.5GHz-bandet på sitt kontor i Solna och nådde då en nedladdningshastighet på 1.7 Gbps, ett hastighetsrekord för den svenska marknaden.

– Jag är glad över att vi har kommit upp i dessa hastigheter som inte setts tidigare i Sverige. Under året har vi dragit flera tekniska erfarenheter från våra skandinaviska piloter, och dessa lärdomar tar vi med oss när vi under nästa år inleder ytterligare piloter i Sverige. Det är mycket tack vare detta som vi nu har kunnat genomföra Sveriges snabbaste 5G-test, säger Andres Suazo, nätexpert på Telenor.
Telenor Sveriges ambition att inleda utbyggnaden av ett rikstäckande 5G-nät under 2020. Den svenska 5G-utrullningen är planerad att påbörjas i landets storstäder följt av större sommar- och vinterorter. Totalt kommer mobilnätet att byggas ut med cirka 60 procent, vilket innebär tusentals nya basstationer över hela landet. Parallellt fortsätter Telenor att investera kraftigt för att stärka och uppgradera det befintliga 4G-nätet, vilket kommer ge betydligt högre kapacitet och upplevd hastighet. Utbyggnaden genomförs inom ramen för nätsamarbetet med Tele2.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title