Annons

KONSULTERNA: Semcon säljer sin indiska verksamhet – ”Inga pågående kundprojekt påverkas”

Framöver kommer ASM Technologies att vara en multisite-partner till Semcon i olika kundprojekt. Avyttringen innebär också att Semcon får tillgång till hela ASM Technologies kompetensbas med bland annat ytterligare digital kompetens.
Detta var, menar Granlund, en bra lösning för att säkra leveranskapacitet och långsiktig lönsamhet i Indien. Flera olika alternativ för att stärka verksamheten i Indien har utvärderats och säkert också delvis prövats, men av de alternativ som fanns bedömdes alltså en försäljning vara det bästa.

Hans Peter Havedal, divisionschef för affärsområdet Engineering & Digital Services.

VILL VÄXA INOM
PRIORITERADE OMRÅDEN
Hans Peter Havedal, divisionschef för affärsområdet Engineering & Digital Services på Semcon säger att Semcon och ASM Technologies kommer fortsatt att ha ett nära samarbete, där den svenska konsultens pågående kundprojekt inte kommer att påverkas. Istället får Semcon en partner i Indien med stor kapacitet och bred kompetens, särskilt inom digitalisering och mjukvaruutveckling.
– Detta innebär att vi kan fortsätta satsa på att växa inom prioriterade geografiska områden och branscher enligt vår strategi, där vi ser möjligheter till högre lönsamhet över tid. Samtidigt får vi en stark partner för våra kostnadseffektiva multi-site projekt, hävdar han.

ALLA SEMCONMEDARBETARE GÅR ÖVER TILL ASM TECHNOLOGIES
Alla Semcons medarbetare i Indien kommer att bli en del av ASM Technologies och kompetenser som tillförs från Semcon är bland annat inom mekanik, design och elektronik.
– Förvärvet stärker ytterligare vårt erbjudande till våra kunder i Indien och på den globala marknaden samtidigt som vi får ytterligare möjligheter till att skala upp och växa. Vi är glada att välkomna Semcons medarbetare i Indien till oss, där en utmärkt möjlighet att utvecklas och lära väntar dem. Det nya samarbetsavtalet är fördelaktigt för båda parter eftersom vi kompletterar varandra väl när det gäller kompetens och marknadsposition. Vi ser fram emot att inleda samarbetet med Semcon för att accelerera innovation i en större skala för befintliga och nya kunder, säger Rabindra Srikantan, CEO på ASM Technologies.

KOMMER ATT KOSTA SEMCON TVÅ MILJONER
Om bolaget ska tilläggas att det grundades 1992 och är ett börsnoterat bolag i Indien med närvaro i USA, Singapore, Storbritannien, Kanada, Mexiko och Japan. ASM Technologies erbjuder konsulter och produktutveckling inom ingenjörstjänster samt forskning och utveckling.
Semcons verksamhet i Indien är en del av affärsområdet Engineering & Digital Services och har 192 anställda. Omsättningen på den lokala marknaden i Indien uppgick till 17 miljoner under perioden januari-september 2020. Avyttringen beräknas belasta resultatet före skatt med cirka 2 miljoner kronor, men kommer inte, tror man, ha någon väsentlig påverkan på framtida rörelseresultat. Transaktionen är villkorad och slutförs så snart villkoren är uppfyllda.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title